suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Kolmiperhepäivähoito

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoitoa voidaan järjestää lasten kotona, mikäli kriteerit täyttyvät.

Kolmiperhepäivähoito on kodinomaista varhaiskasvatusta, jossa kunnan palkkaama perhepäivähoitaja hoitaa yhden tai useamman perheen lapsia perheiden omissa kodeissa esimerkiksi vuoroviikoin tai sopimuksen mukaan. Lapsiryhmässä voi olla enintään neljä kokopäivähoitoa tarvitsevaa alle kouluikäistä lasta ja yksi osapäivähoit ...

Toimi näin

Varhaiskasvatukseen haetaan sähköisen asioinnin kautta.

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea ns. jatkuvan haun periaatteella. Määräaika hakemuksen jättämiselle riippuu perusteesta, jolla varhaiskasvatuspaikkaa haetaan. Pääsääntöisesti hakemus tulee tehdä neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta.

Mikäli varhaiskasvatuksen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja varhaiskasvatuksen tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opiskelusta, varhaiskasvatusta on haettava mahdollisimman pian, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Päivähoidon ohjaaja tekee päätöksen hoitopaikasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Hoitajan kotiin saaminen edellyttää sitä, että ryhmä on täynnä.

Tausta ja lainsäädäntö

Alle kouluikäisen lapsesi varhaiskasvatus voi toteutua niin sanottuna kolmiperhepäivähoitona. Ryhmä voi muodostua 2-4 perheen lapsista. Kunnan perhepäivähoitaja hoitaa lapsia vuoroviikoin perheiden kodeissa sen mukaisesti, mitä perheet ovat asiasta sopineet. Kotien on oltava tarkoitukseen sopivia. Lapsiryhmässä voi olla korkeintaan neljä alle kouluikäistä lasta. Viidentenä lapsena voi olla esikoululainen tai koululainen, joka tarvisee osapäivähoitoa.

Se perhe, jonka kotona lapsia hoidetaan, vastaa ruoan hankinnasta ja esivalmisteluista. Kunta korvaa ruokailusta aiheutuvat kulut.

Palvelun toteuttaa

Raahen kaupunki

Palvelusta vastaa

Raahen kaupunki
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 11.11.2022