suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto

Koivurinne tehostettu palveluasuminen

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Koivurinne on Pietarsaaressa sijaitseva tehostetun palveluasumisen yksikkö sinulle, joka tarvitset ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa.

Koivurinne on jaettu kolmeen osastoon, Frans, Elsa ja Clara. Frans on 12-paikkainen intervalliyksikkö.

Meille muuttaessasi saat oman huoneen, johon kuuluu wc ja suihku. Saat sisustaa huoneesi omilla tavaroillasi ja huonekaluillasi, jotta siitä tulee mahdollisimman kodinomainen.

Kunnioitamme itsemääräämisoikeutta. Saat päättää itse arkiasioista, esimerkiksi mitä vaatteita haluat käyttää, kauanko haluat nukkua ja mihin aikaan haluat mennä nukkumaan. Asuttuasi meillä muutaman viikon järjestämme keskustelutilaisuuden sinun ja omaistesi kanssa. Samalla käymme läpi elämäntarinasi ja keskustelemme hoito- ja kuntoutussuunnitelmastasi.

Noudatamme kuntouttavaa työotetta. Saat tukea ja kannustusta arjessa, jotta omat voimavarasi säilyvät ja itsetuntosi vahvistuu. Henkilöstö huomioi yksilöllisyytesi ja toimii siten, että tunnet tulevasi nähdyksi joka päivä. Yhteydenpito läheisiisi on tärkeää, ja he ovat tervetulleita osallistumaan arkeesi. He voivat käydä vapaasti vierailulla mihin aikaan päivästä tahansa.

Hyvinvointiasi varten on kuntohoitaja, joka auttaa ja tukee toimintakykyäsi esim. yksilöllisen voimistelun ja kävelyharjoittelun avulla. Meillä on myös askartelunohjaaja, joka tukee sosiaalista yhteenkuuluvuuttasi erilaisten harrastusten avulla. Niitä ovat esimerkiksi boccia, bingo, ryhmävoimistelu ja lukutuokiot. Lääkärimme käy yleensä ”kierrolla” kerran viikossa, mutta tarvittaessa otamme häneen yhteyden muinakin aikoina.

Toimi näin

Haet paikkaa Koivurinteeltä täyttämällä hakulomake "Asumisen tai intervallihoidon hakemus". Hakemus lähetetään hoidon suunnitteluryhmälle. Saadessamme hakemuksesi laadimme kartoituksen hoidon ja huolenpidon kokonaistarpeestasi. Päätöksen perustana käytämme Ikäihmisten ympärivuorokautisen palveluasumisen kriteerejä luotettavan ja oikeudenmukaisen käsittelyn varmistamiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Tarvitset ympärivuorokautista hoitoa ja huolenpitoa.

Palvelu on maksullinen.

Laskutamme Koivurinteessä asumisesta tuloperusteisen asiakasmaksun, asumisesta vuokrasopimuksen mukaisen erillisen vuokran sekä lisäksi palvelu- ja ateriamaksun.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Palvelusta vastaaPietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Päivitetty: 28.8.2020