suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen keskussairaala

Kliinisen fysiologian ja isotooppilääketieteen palvelut

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Fysiologian ja isotooppitutkimusten yksikössä tutkimme ja mittaamme elimistön toimintoja, niiden säätelyä ja häiriöitä (mm. hengitysteiden, sydän- ja verenkiertoelimistön, ruoansulatuselimistön, luuston, munuaisten ja imuteiden) erilaisten mittausten ja kuvausten avulla. Mittaukset voivat olla lyhytaikaisia tutkimuksia tai pitkäaikaisia rekisteröintejä. Lisäksi potilaiden leikkaus- ja toimenpideriskien ja työkykyisyyden määrittämisessä käytetään tutkimuksiamme.

Isotooppilääketieteessä annamme potilaalle joko laskimoon tai suun kautta radioaktiivista merkkiainetta ja kuvaamme potilasta joko gammakameran tai gammakameran ja tietokonekerroskuvauksen avulla. PET-TT-laitteella voimme kuvata erityisen tarkasti elimistön aineenvaihduntaa ja sen avulla pystymme seuraamaan esimerkiksi syöpähoitojen onnistumista. Radioaktiivisia isotooppeja voidaan käyttää myös sairauksien hoidossa, mm. kilpirauhassyövän hoidossa.

Toimi näin

Potilaan on syytä tutustua annettuihin ohjeisiin huolellisesti ja noudattaa niitä, jotta tutkimukset ja hoidot saadaan toteutettua luotettavasti. Fysiologian ja isotooppitutkimusten yksikkö ei peri käynnistä asiakasmaksua. Tutkimustulokset käydään läpi lähettävän lääkärin vastaanotolla, jossa käynnistä peritään normaalisti poliklinikkamaksu.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikkiin tutkimuksiin ja hoitoihin tarvitset lääkärin lähetteen.

Tutkimukseen tuleva saa kutsukirjeen mukana kirjallisen potilasohjeen yksiköltä, joka hänet on tutkimukseen lähettänyt.

Palvelu on maksullinen.

Tutkimustulokset käydään läpi lähettävän lääkärin vastaanotolla, jossa käynnistä peritään normaalisti poliklinikkamaksu.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen keskussairaala
Palvelusta vastaaSeinäjoen keskussairaala
Alue Ähtäri, Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Seinäjoen keskussairaala
Päivitetty: 8.5.2020