suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiuruveden kaupunki

Kiuruveden kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Kiuruvesi
  • Julkinen palvelu

Kansalaisopisto tarjoaa yleissivistavaa opetusta laajalta alalta. Työvuosi kestaa syyskuusta huhtikuuhun. Kurssitarjonta on laaja-alaista käsittäen taideaineiden lisäksi mm. kotitalouden sekä maa- ja metsätalouden kursseja sekä kielten opetusta. Opetusta tarjotaan kaiken ikäisille.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Ilmoittaudu kursseille verkossa tai kansalaisopiston toimistosihteerin kautta numerosta 040 527 1798.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiuruveden kaupunki
Palvelusta vastaaKiuruveden kaupunki
Alue Kiuruvesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiuruveden kaupunki
Päivitetty: 26.6.2020