suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri

Kirurgian erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 29 kuntaa
  • Julkinen palvelu

OYS:n ja Oulaskankaan sairaalan kirurgian palveluissa asiakas saa apua, oli sitten kyseessä äkillisesti tullut tapaturmainen vamma tai sairaus, joka vaatii leikkausta. Hoidon vaikuttavuus, ammattilaisten osaaminen ja tutkimus ovat monilla aloilla kansallista ja kansainvälistä kärkeä.

Kirurgian palveluita ovat urologia, neurokirurgia, sydän- ja verisuonikirurgia, vatsaelinsairauksien (gastroenterologia) kirurgia, ortopedia ja traumatologia, käsikirurgia, plastiikkakirurgia, thorax- eli keuhkojen ja ruokatorven kirurgia, yleiskirurgia sekä suun ja hampaiston leikkaushoidot.

Kirurgisen hoidon ohessa toimintaan kuuluvat diagnoosin varmistava tutkimus, ohjaus ja kuntoutus. Leikkaukset voidaan tehdä päivystyksenä ta ennakkoon sovitusti.

 

Neurokirurgia keskittyy keskushermoston, aivojen ja selkärangan hoitoon. Osastolla 2 hoidetaan aivoverenvuotopotilaita, aivokasvaimeen sairastuneita tai aivoruhjevamman saaneita potilaita. OYS on aivosairauksien hoidossa ja tutkimuksessa huippuosaaja. Uraauurtavaa tutkimusta ja etenkin tehokasta hoitotyötä tehdään muun muassa aivolymfooman (BBBD-hoito) sekä liikehäiriöiden DBS-hoidossa.

 

Akuutin aivoinfarktien hoidossa sairaalan hoitoketju toimii tehokkaasti. Aivovaltimoiden tukkeutumia hoidetaan liuotushoidon ohessa tekemällä trombektomia. Siinä tukos poistetaan mekaanisesti leikkauksessa. OYS on ainoa sairaala Suomessa, jossa trombektomioita tehdään ympäri vuorokauden päivystysleikkauksina.

 

OYS:ssa hoidetaan laaja-alaisesti ortopedisiä ja traumatologisia potilaita. Sairaala vastaa alan korkealaatuisesta erikoissairaanhoidosta ja sen kehittämisestä Pohjois-Suomessa ja tarjoaa palveluita ortopedian eri suppeilla erikoisaloilla, mukaan lukien jalkateräkirurgia, polvikirurgia, reumaortopedia, selkäortopedia, tekonivelkirurgia, traumatologia ja yläraajaortopedia.

 

Vatsan alueen levinneen syövän leikkauksia (HIPEK) tehdään Oulun lisäksi vain Helsingissä.

 

Plastiikkakirurgiassa yleisimpiä toimenpiteitä ovat rintasyöpäleikkaukset, rinnan korjausleikkaukset sekä iho- ja pehmytkudossyöpäleikkaukset.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaPohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Alue Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kärsämäki, Kempele, Kuusamo, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjärvi, Pyhäjoki, Pyhäntä, Raahe, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.10.2020