suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kosken Tl kunta

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Koski Tl
  • Julkinen palvelu

Alue

Koski Tl
Palvelun kielet suomi, englanti, ruotsi, ranska

LOISTO-kirjastoilla on yhteinen aineistotietokanta, asiakasrekisteri ja kirjastokortti. Samalla kirjastokortilla pystyt asioimaan kaikissa kimpan kirjastoissa. Loisto-kirjastoista lainatun aineiston voi palauttaa maksutta kaikkiin Loisto-kirjastoihin.

Monenlaisia tallenteita

Tiesitkö, että perinteisen kirjastoaineiston – kirjojen ja lehtien – lisäksi kirjastoon hankitaan myös muita tallenteita, esim. äänikirjoja, CD-levyjä, DVD-elokuvia ja nuotteja. Suurin osa kirjastoaineistosta on lainattavissa kotiin.

Kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelmaan kerätään Kosken Tl kuntaa käsittelevää aineistoa sekä koskelaisten henkilöiden julkaisemia teoksia. Kotiseutukokoelma on tietokirjallisuusosaston yhteydessä.

Hankintaehdotukset

Pyrimme ottamaan huomioon myös asiakkaiden toivomukset. Jos huomaat merkittävän aukon kokoelmissamme, voit jättää hankintaehdotuksen.

Tiedonhaku

Kokoelmatietoja voit selata kirjaston Web-Origo-asiakastyöasemalta tai internetistä. Jos et löydä etsimääsi aineistoa, kysy henkilökunnalta.

Kaukopalvelu

Sellaista aineistoa, jota ei ole Kosken kirjastossa, välitetään oman kunnan asukkaille muista kirjastoista. Kaukopalvelussa noudatetaan valtakunnallisia yleisohjeita ja lainan antavan kirjaston ehtoja. Palvelu on maksullista.

Aineistonäyttelyt

Uutta aineistoa esittelemme osastojen uutuushyllyissä. Rakennamme myös vaihtuvia teemanäyttelyitä.


Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.


Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Palvelu on maksuton.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.


Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.


Palvelun toteuttaa: 
Kosken Tl kunta, Hyvinvointilautakunta