suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Harjavallan kaupunki

Kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • 17 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Harjavallan kaupunginkirjastossa on asiakkaiden käytettävänä ja lainattavana monipuolinen kokoelma muun muassa kirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia ja konsolipelejä. Kirjaston tiloissa voi viettää aikaa, lukea, opiskella tai osallistua kirjaston tapahtumiin. Käytettävissä on langaton verkko, asiakastietokoneita sekä tulostus- ja skannausmahdollisuus. Kirjaston koneilla on käytettävissä sähköiset lehtipalvelut ePress ja eMagz.

Kirjaston henkilökunta etsii aineistoa, tekee tiedonhakuja sekä opastaa kirjaston ja Finna-verkkokirjaston käytössä. Koululaisille ja muille ryhmille järjestetään kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta, kirjavinkkausta ja muuta toimintaa. Kirjastossa järjestetään myös maksuttomia tapahtumia kaikenikäisille.

Harjavallan kaupunginkirjasto kuuluu koko Satakunnan laajuiseen Satakirjastot-kirjastoverkkoon, jonka kautta koko alueen kirjastoaineisto on asiakkaiden käytettävissä ilmaiseksi.

Satakirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa, kuten e-kirjoja. Harjavallan kaupunginkirjasto tarjoaa Celia-palveluita lukemisesteisille ja kirjaston kautta on saatavissa myös Monikielisen ja Venäjänkielisen kirjaston aineistoja.

Lisätietoa Harjavallan kaupungin verkkosivuilta. Löydät Harjavallan kirjaston myös Facebookista ja Instagramista.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin kaikkien Satakirjastojen aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja tai lainausautomaattia.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Palvelu on maksuton.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista ja kokoontumistiloista saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHarjavallan kaupunki
Palvelusta vastaaHarjavallan kaupunki
Alue Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Rauma, Säkylä, Siikainen, Ulvila
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Harjavallan kaupunki
Päivitetty: 30.10.2019