suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Kirjasto- ja tietopalvelut

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Mikkelin seutukirjasto kuuluu Etelä-Savon kuntien yhteiseen Lumme-kirjastokimppaan. Lumme-yhteistoiminnassa ovat Mikkelin lisäksi mukana Enonkosken, Heinäveden, Juvan, Joroisten, Mäntyharjun, Pieksämäen, Rantasalmen, Savonlinnan, ja Varkauden kaupungin- ja kunnankirjastot. Lumme-kirjastoilla on yhteinen aineisto- ja asiakasrekisteri, verkkokirjasto, yhtenäiset käyttösäännöt ja maksut.

Kirjasto tarjoaa aineistokokoelmansa, laitteita ja yleisötiloja asiakkaiden käyttöön. Käytössäsi on myös erilaisia e-aineistoja (kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia).

Mikkelin pääkirjaston lisäksi palveluita tarjoavat kaksitoista lähialueella toimivaa lähikirjastoa. Pääkirjasto on Mikkelin keskustassa. Lähikirjastot sijaitsevat Anttolassa, Haukivuorella, Hirvensalmella, Kuortissa, Otavassa, Pertunmaalla, Puumalassa, Rantakylässä, Ristiinassa ja Suomenniemellä.

Mikkelissä on lisäksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) kirjasto sekä yliopistokeskuksen kirjasto.

Toimi näin

Voit hankkia Lumme-kirjastokortin mistä tahansa Lumme-kirjastosta täyttämällä asiakastietolomakkeen ja esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen, passin tai poikkeustapauksissa muun viranomaisen antaman henkilökortin. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajansa kirjallisen suostumuksen. Huoltajalla on oltava Lumme-kirjaston kirjastokortti.

Samalla kortilla voit asioida kaikissa Lumme-kirjastoissa ja palauttaa aineiston mihin tahansa kimpan kirjastoon. Verkkokirjastossa voi tehdä varauksia, uusia lainoja ja maksaa maksuja. Verkkokirjastoon kirjautumiseen tarvittavan tunnusluvun saat henkilökohtaisella käynnilläsi kirjastosta. Tunnusluvun tarvitset myös e-aineistojen käyttöön.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMikkelin kaupunki
Palvelusta vastaaMikkelin kaupunki
Alue Mikkeli
Palvelun kieletruotsi, englanti, suomi
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 24.1.2020