suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kirjasto- ja tietopalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Mikkelin kaupunki
Alue: Mikkeli
Palvelun kielet: ruotsi, englanti, suomi

Mikkelin seutukirjasto kuuluu Etelä-Savon kuntien yhteiseen Lumme-kirjastokimppaan. Lumme-yhteistoiminnassa ovat myös mukana Enonkosken, Heinäveden, Juvan, Joroisten, Mäntyharjun, Pieksämäen, Rantasalmen, Savonlinnan, ja Varkauden kaupungin- ja kunnankirjastot. Lumme-kirjastoilla on yhteinen aineisto- ja asiakasrekisteri, verkkokirjasto, yhtenäiset käyttösäännöt ja maksut.

Kirjasto tarjoaa aineistokokoelmansa, laitteita ja yleisötiloja asiakkaiden käyttöön. Saatavilla on monipuolinen valikoima kirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Käytössäsi on digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Tiloissamme voit lukea, opiskella, tehdä etätöitä, oleskella, tavata tuttuja ja pitää kokouksia. Kirjastossa saa opastusta ja neuvontaa, ja kaikilla on vapaa pääsy tiloissamme järjestettäviin näyttelyihin ja tapahtumiin.

Palveluita tarjoavat Mikkelin pääkirjaston lisäksi kaksitoista lähialueella toimivaa lähikirjastoa. Pääkirjasto on Mikkelin keskustassa. Lähikirjastot sijaitsevat Anttolassa, Haukivuorella, Hirvensalmella, Kalevankankaalla, Kuortissa, Lähemäellä, Otavassa, Pertunmaalla, Puumalassa, Rantakylässä, Ristiinassa ja Suomenniemellä.

Mikkelissä on lisäksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK) kirjasto sekä yliopistokeskuksen kirjasto.


Toimi näin

Kirjastoa palveluineen voivat käyttää kaikki. Kirjastokortin voit hankkia mistä tahansa Lumme-kirjastosta täyttämällä asiakastietolomakkeen ja esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen, passin tai poikkeustapauksissa muun viranomaisen antaman henkilökortin. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajansa kirjallisen suostumuksen asiakastietolomakkeeseen ja lisäksi huoltajalla on oltava Lumme-kirjaston kirjastokortti.

Samalla kortilla voit asioida kaikissa Lumme-kirjastoissa ja aineiston saa palauttaa mihin tahansa kimpan kirjastoon, sillä kirjastojen välillä toimii kattava kuljetusjärjestelmä. Lumme-verkkokirjastosta löydät kirjastojen aineistotiedot ja voit tarkastella aineiston saatavuutta. Verkkokirjastossa voit myös tehdä varauksia ja uusia lainoja. Verkkokirjastoon kirjautumiseen tarvittavan tunnusluvun saat henkilökohtaisella käynnilläsi kirjastosta.


Palvelun toteuttaa: 
Mikkelin kaupunki