suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenlinnan kaupunki

Kirjasto

  • Palvelu
  • Hämeenlinna
  • Julkinen palvelu

Kirjasto toimii jokaisessa kunnassa. Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä järjestetään opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä.

Kirjastossa on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja. Voit tutustua niihin kirjastossa tai lainata kotiin. Voit lainata aineistoa kirjastokortilla.

Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Voit käyttää myös kirjastojen yhteisiä palveluja ja valtakunnallisia verkkopalveluja.

Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat.

Hämeenlinnassa on pääkirjasto, lähikirjasto, 5 kirjasto-palvelupistettä ja 2 kirjastoautoa. Kirjastoautoilla on omat reitit. Kirjastoautojen pysäkit on merkitty kyltein.

Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kirjastojen valikoima ja palvelut ovat käytössä samalla kirjastokortilla.

Kirjastoista voi varata tiloja esiintymis-, näyttely- ja kokouskäyttöön.

Kirjastoista voi lainata myös erilaisia harrastusvälineitä.

Toimi näin

LAINAAMINEN:

Voit lainata aineistoa kirjastokortilla Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kirjastojen kokoelmista.

Voit palauttaa lainasi mihin tahansa Hämeenlinnan, Hattulan tai Janakkalan kirjastoon.

KIRJASTOKORTIN HANKKIMINEN:

Voit hankkia kirjastokortin mistä tahansa kirjaston toimipisteestä Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueella. Kirjastokortin saaminen ei riipu asuinkunnasta. Ensimmäinen kirjastokortti on maksuton.

Saat kirjastokortin esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja sitoutumalla noudattamaan käyttösääntöjä. Voit hankkia kirjastokortin vain käymällä kirjastossa. Huoltaja hakee kirjastokortin yhdessä lapsen kanssa.

Kun hankit kirjastokortin, saat samalla PIN-koodin lainausautomaatin käyttöä ja verkkoaineistojen käyttöä varten.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit vierailla kirjastossa vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä ja kirjoja. Voit myös käyttää digitaalisia aineistoja, kuten sähköisiä lehtiä ja tietokantoja.

Jos haluat lainata aineistoa, tarvitset oman kirjastokortin. Kirjastokortilla ja henkilökohtaisella PIN-koodilla voit käyttää myös kirjaston sähköisiä palveluja.

Kirjastoilla on käyttösäännöt, joissa määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet. Jos et noudata sääntöjä, voit menettää lainausoikeuden.

Palvelu on maksuton.

Kirjaston oman aineiston lainaaminen ja varaaminen sekä kirjastotiloissa oleskelu on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista ja kokoontumistilojen käytöstä peritään maksu. Maksut kerrotaan kirjaston käyttösäännöissä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHämeenlinnan kaupunki
Palvelusta vastaaHämeenlinnan kaupunki
Alue Hämeenlinna
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenlinnan kaupunki
Päivitetty: 22.6.2021