suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kipukuntoutus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto
Alue: Luoto, Pedersören kunta, Pietarsaari, Uusikaarlepyy
Palvelun kielet: ruotsi, suomi

Kipu on yleisin sairaanhoitoon hakeutumisen syy. Kipu aiheuttaa suuria muutoksia ajattelumalleihimme, käyttäytymiseemme ja tunne-elämäämme.

Kun olet potilaana osastollamme, laadimme sinulle yhdessä kanssasi hoitosuunnitelman.

Kuntoutusohjelman perustana on kokonaisvaltainen näkemys ihmisestä, johon vaikuttavat sekä fyysiset, sosiaaliset että psykologiset tekijät.

Yksilöllisen kuntoutusohjelman lähtökohtana ovat henkilökohtaiset ongelmasi, voimavarasi ja tahtosi muutokseen. Kuntoutusohjelman perustana on "usko ihmisen kykyyn kantaa vastuu omasta terveydestään". Päätavoitteena on toimintakyvyn ja tyytyväisyyden, elämänlaadun palauttaminen yhdessä.

Kuntoutuksemme lähtökohtana on kokenut tiimi, joka suunnittelee ja toteuttaa yhdessä sinun kanssasi kuntoutusohjelmasi ja tukee sinua kuntoutuksessasi. Tiimimme koostuu fysiatrista (kuntoutuslääkäri), psykologista, sosiaaliohjaajasta, sairaanhoitajista, fysioterapeutista ja kuntohoitajasta.

Lisäksi terveydenhoitajasi tai fysioterapeuttisi terveyskeskuksessa ovat tärkeitä tukihenkilöitä, jotka neuvovat sinua terveytesi hoidossa.


Toimi näin

Tulet meille työterveyslääkärin, yleislääkärin tai erikoislääkärin lähetteellä.


Kenelle ja millä ehdoin

Lähete koskee usein pitkäaikaisen kivun selvittelyä ja käsittelyä, työkyvyn arviointia sekä kuntoutustarpeen ja -potentiaalin selvittelyä.

Palvelu on maksullinen.


Palvelun toteuttaa: 
Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirasto