suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Taivalkosken kunta

Kiirevastaanotto

  • Palvelu
  • Taivalkoski
  • Julkinen palvelu

Kiirevastaanotolle tullaan hätä- ja äkillisissä sairaus- ja tapaturmatapauksissa, joissa sairauden tai vamman vuoksi ei voi odottaa aikaa lääkärin tai sairaanhoitajan ajanvarausvastaanotolle.

Toimi näin

Soita Taivalkosken terveyskeskuksen kiirevastaanottoon aukioloaikana. Taivalkosken terveyskeskukseen soittaessa puhelu ohjautuu takaisinsoittojärjestelmään. Jos linjat ovat varattuna, toivomme että jätät takaisinsoittopyynnön.

Päivystyksen ulkopuolella päivystykselliset asiat hoidetaan Kuusamon terveyskeskuksessa. Jos asia vaatii päivystyskäyntiä oman terveyskeskuksen ollessa kiinni, soita Kuusamon terveyskeskukseen puh. 040 860 8611.

Oman terveyskeskuksen ollessa kiinni saat puhelinneuvontaa äkillisiin terveysongelmiin soittamalla maksuttomaan päivystysapu-palvelun numeroon 116117. Päivystysavusta saat ohjeita itsehoitoon tai sinut ohjataan oikeaan hoitopaikkaan.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, äkillinen kouristelu) soita hätänumeroon 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Vuosimaksu on voimassa kalenterivuoden siinä terveyskeskuksessa, johon maksu on suoritettu. Käyntimaksu peritään asiakkaalta, jotka ei suorita vuosimaksua. Käyntimaksu peritään jokaisesta käynnistä käyntikertojen lukumäärästä riippumatta. Terveyskeskuksen päivystysmaksu peritään arkisin kello 20.00-8.00 välisenä aikana sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. Päivystysmaksulla ei ole käyntimääräkohtaista rajoitusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTaivalkosken kunta, Kuusamon kaupunki
Palvelusta vastaaTaivalkosken kunta
Alue Taivalkoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Taivalkosken kunta
Päivitetty: 31.8.2021