suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan hyvinvointialue

Kiireellinen hoito

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pirkanmaan hyvinvointialue tarjoaa kiireellisen hoidon palveluita sote-asemien vastaanotoilla ympäri Pirkanmaata.

Sote-asemien kiirevastaanotoilla hoidetaan oireita ja vammoja, joihin tarvitaan välitön hoidon tarpeen arvio ja/tai hoitoa 1-3 päivän kuluessa. Kiireellistä hoitoa voit saada arkipäivisin asuinalueesi sote-asemalta, virka-ajan ulkopuolella ja pyhäpäivinä keskitetystä kiirevastaanotto ...

Toimi näin

Jos epäilet oireesi tai vammasi sellaiseksi, että tarvitset kiireellistä apua, ole yhteydessä puhelimitse oman sote-asemasi kiireellisen hoidon tarpeen arviointiin. Jos asuinalueesi sote-asema on suljettu, ota yhteyttä Pirkanmaan terveysneuvontaan tai päivystysapuun 116 117.

Ammattilainen arvioi hoidontarpeesi ja hoidon kiireellisyyden ja ohjaa oikeaan hoitopaikkaan. Pirkanmaan päivystysavusta saat myös hoito- ja toimintaohjeita tilanteeseesi.

Jos kyseessä on äkillinen vakava sairastuminen tai loukkaantuminen, sinut ohjataan tarvittaessa päivystykseen. Sairaaloissa toimivat päivystykset palvelevat ympäri vuorokauden.

Henkeä uhkaavassa tilanteessa soita hätänumeroon 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Välittömän arvion perusteella kiireellistä hoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan 1-3 päivän kuluessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten sosiaali- ja terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pirkanmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 1.6.2023