suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

Kiireellinen hoito

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kiireellistä hoitoa tarvitset tilanteissa, joissa ei ole välitöntä hengenvaaraa, mutta tilanne vaatii hoitoa vuorokauden sisällä.

Hoidon tarpeesi voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä.

Toimi näin

Henkeä ja terveyttä uhkaavissa hätätilanteissa SOITA 112

(esim. kova rintakipu, hengenahdistus, kouristelu, tajuttomuus, halvausoireet).

Muissa kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa (ei välitöntä hengenvaaraa), soita keskitettyyn puhelinpalveluun, lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluihin tai ole meihin yhteydessä Nettipalvelun kautta.

Puhelinpalvelun ollessa suljettuna ilta ja yöaikaan (klo 20-8), hoito tapahtuu Hyvinkään ja Porvoon sairaaloiden päivystyksissä. Ennen hakeutumista päivystykseen, soita palvelutarpeen arviota ja ohjausta varten päivystysapu -puhelinpalveluun.

Otan ensimmäistä kertaa yhteyttä, minulla ei ole hoitovastaavaa

  • Asioi sähköisesti Nettipalvelussamme. Saat nopean hoitoon ohjauksen, kun vastaat oirekyselyyn.
  • Soita keskitettyyn puhelinpalveluun, lääkärin ja hoitajan vastaanottopalvelu, avoinna joka päivä klo 8-20, klo 16-20 toivomme yhteydenottoa vain kiireellisissä asioissa. Jätä takaisinsoittopyyntö, niin vältyt turhalta jonottamiselta.
  • Puhelinpalvelun ollessa suljettuna ilta- ja yöaikaan, saat palvelutarpeen arvion Päivystysapu-puhelinpalvelusta.

Ensimmäisen asiointisi yhteydessä, nimeämme sinulle oman hoitovastaavan, johon olet jatkossa suoraan yhteydessä.

Minulla on hoitovastaava, johon voin olla suoraan yhteydessä

  • Viesti hoitovastaavasi kanssa sähköisessä asiointipalvelussamme, johon pääset kuntakohtaisista linkeistä. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen.
  • Asioi sähköisesti Nettipalvelussamme. Saat nopean hoitoon ohjauksen, kun vastaat oirekyselyyn. Mikäli et tiedä hoitovastaavasi nimeä, voit kysyä sitä Nettipalvelussa.
  • Soita hoitovastaavallesi arkisin klo 8-15 ja jätä takaisinsoittopyyntö. Hoitovastaavien puhelinnumerot löytyvät kuntakohtaisesta haitarivalikosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kiireellistä hoitoa saat kaikilla terveysasemilla asuinpaikastasi huolimatta. Kiireelliseen hoitoon on päästävä viipymättä.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Päivystyksessä annetaan potilaalle kiireellistä hoitoa. Hoidon tarve voi aiheutua äkillisestä sairastumisesta tai vammautumisesta, pitkäaikaissairauden vaikeutumisesta tai toimintakyvyn heikkenemisestä. Päivystyksessä hoidetaan kaikkia kiireellisen avun tarvitsijoita näiden asuinpaikasta riippumatta.

Hoitaja tai lääkäri tekee potilaalle hoidontarpeen arvioinnin, jossa määritellään hoidon kiireellisyys ja tarve. Jos hoidon tarve ei ole kiireinen, potilaan tulee hakeutua terveyskeskukseen virka-aikana.

Päivystyspalveluita on saatavilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Ympärivuorokautinen päivystys järjestetään suurten terveyskeskusten ja sairaaloiden yhteydessä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKeski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
Alue Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä
Päivitetty: 9.10.2021