suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Konneveden kunta

Kiinteistörekisteri

  • Palvelu
  • Konnevesi
  • Julkinen palvelu

Kiinteistörekisteriin merkitään kiinteistöistä muun muassa pinta-ala, rekisteröimisajankohta, rasitteet ja osuudet yhteisiin alueisiin. Kiinteistörekisteri on julkinen rekisteri, joten kaikilla on oikeus saada tietoja kiinteistörekisteristä.

Konnevedellä kiinteistörekisteristä vastaa Maanmittauslaitos. Kunnalta on kuitenkin saatavilla kiinteistörekisterin tietoja. Kiinteistörekisteri on yksi yhteiskunnan perusrekistereistä. Kiinteistörekisteri on julkinen, joten tieto on kaikille avointa.

Kiinteistöt ja muut rekisteriyksiköt yksilöidään neliosaisella kiinteistötunnuksella. Rekisteriyksikköä koskevat tiedot esitetään kiinteistörekisteristä tulostettavalla oikeaksi todistettavalla kiinteistörekisteriotteella. Oikeaksi todistetun otteen hinta on 18 euroa

Jokaisella on oikeus saada luettavakseen kiinteistörekisterin tietoja. Siitä ilmenevät mm. kiinteistötunnus, kiinteistön pinta-ala ja kiinteistön muodostamistiedot. Lisäksi otteella on tietoja rasitteista, osuuksista yhteisiin alueisiin sekä tietoja kiinteistön sijaitsemisesta kaava-alueella.

Kiinteistörekisterin tietoja tarvitaan esimerkiksi kiinteistökaupan yhteydessä, selvitettäessä kuluoikeuksia ja osuuksia. Kiinteistörekisterin tiedot perustuvat maanmittaustoimituksiin ja viranomaisten tekemiin päätöksiin.

Toimi näin

Kiintenteistörekisterin löydän Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta: www.maanmittauslaitos.fi

Kiinteistöjen rajat ja kiinteistötunnukset saat selville Maanmittauslaitoksen karttapalvelusta: https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/

Oikeaksi todistetun kiinteistörekisteriotteen voit tilata Maanmittauslaitokselta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Oikeaksi todistetun kiinteistörekisteriotteen hinta on 18 euroa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaMaanmittauslaitos
Palvelun toteuttaaKonneveden kunta
Alue Konnevesi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Konneveden kunta
Päivitetty: 22.1.2019