suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Kiinteistön jätehuollon ja jätteenkuljetuksen järjestäminen

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Asuinkiinteistön haltijana tai vuokralaisena, tee jätehuoltosopimus valitsemasi jätehuoltoyrityksen kanssa.

Jäteastiat on tyhjennettävä säännöllisesti. Jos jätettä syntyy vähän ja jätehuoltomääräysten mukaiset tyhjennysvälit eivät tunnu sopivilta, voit hakea tyhjennysvälin harventamista. Harventamisesta päättää jätehuoltoviranomainen kiinteistölläsi syntyvän jätteen määrän ja mm. kiinteistösi hy ...

Toimi näin

Kun olet hankkimassa polttokelpoisen jätteen keräysastiaa, ota yhteyttä jätehuoltoyrityksiin. Pyydä tarjous jäteastioista ja niiden tyhjentämisestä. Tarjous kannattaa pyytää useammalta yritykseltä, sillä hinta voi vaihdella.

Kun olet hankkimassa biojätteen tai pakkausjätteiden keräysastiaa, ota yhteyttä Kiertokaari Oy:hyn ja tilaa tarvitsemasi jäteastiat.

Katso jätehuoltoyritykset linkistä "Jätehuoltoyritysten yhteystiedot". Katso jäteastioiden tyhjennysvälit linkistä "Jätehuoltomääräykset".

Hae polttokelpoisen jätteen jäteastian tyhjennysvälin pidentämistä "Hakemus jätehuoltomääräyksistä poikkeamiseksi" -lomakkeella.

Lisätietoja voit katsoa linkistä "Jätehuollon verkkosivut" tai kysyä jätehuollosta tai jäteneuvonnasta tai asioimalla Ympäristötalossa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kiinteistön haltijan on järjestettävä jätteiden vastaanottopaikka, josta jätteenkuljettajat voivat noutaa jätteen. Vastaanottopaikka eli jäteastia voi olla yhden tai useamman kiinteistön yhteinen (ns. kimppa). Omakotitalon sekajäteastian tyhjennys tapahtuu tyypillisesti kahden viikon välein. Mikäli kiinteistö lajittelee jätteitä kierrätykseen ja esim. kompostoi biojätteitä, tyhjennysväliä voi tarvittaessa harventaa jätehuoltomääräysten mukaisesti.

Jätteenkuljetus voi olla joko kunnan järjestämä, jolloin kunnan jätelaitos kilpailuttaa jätteenkuljetusyrityksen kiinteistöille, tai kiinteistönhaltijan järjestämä, jolloin jätteen haltija tilaa kuljetuksen itse joltakin alueella toimivalta jätteenkuljetusyritykseltä. Kunnan jätehuoltoviranomainen on päättänyt kunnan alueella käytössä olevan kuljetusjärjestelmän.

Palvelun toteuttaa

Oulun kaupunki

Muut vastuuorganisaatiot

Lumijoen kunta, Kempeleen kunta, Hailuodon kunta, Pudasjärven kaupunki, Iin kunta

Palvelusta vastaa

Oulun kaupunki
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 25.1.2024