suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maanmittauslaitos

Kiinteistökauppa ja muu luovutus

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Kiinteistön luovutus (kauppa, lahja tai vaihto) on Maakaaren mukaan tehtävä kirjallisena taikka sähköisessä asiointijärjestelmässä (Kiinteistövaihdannan palvelu, KVP). Luovutuskirjan on täytettävä tietyt muoto-/sisältömääräykset jotta luovutus olisi sitova.

Jos luovutus tehdään kirjallisena, on sekä kiinteistön luovuttajien että saajien oltava samaan aikaan läsnä luovutuskirjan allekirjoituksess ...

Toimi näin

Katso lisätiedot palveluista Maanmittauslaitoksen verkkosivuilta tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Kenelle ja millä ehdoin

Kiinteistövaihdannan palvelussa on joitain rajoituksia, joita poistetaan järjestelmää kehittämällä. Alaikäinen ei esimerkiksi voi olla kiinteistön luovuttajana eikä saajana, sama koskee henkilöitä, joilla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Palvelussa ei voi luovuttaa useita kiinteistöjä samassa kaupassa. Järjestelmä mahdollistaa kuitenkin vuokraoikeuden luovuttamisen.

Maanmittauslaitos ei tee asiakkailleen kiinteistöjen kauppakirjoja tai muita luovutuskirjoja eikä anna yksityiskohtaista neuvontaa niiden laadintaan. Maanmittauslaitos ei myöskään tee kiinteistöarviointia tilauksesta.

Kaupanvahvistajailmoituksen tekeminen verkossa edellyttää tunnistautumista ja on mahdollista vain henkilöille, joilla on kaupanvahvistajaoikeudet.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Maanmittauslaitos

Palvelusta vastaa

Maanmittauslaitos
Tekstistä vastaa: Maanmittauslaitos
Päivitetty: 5.10.2023