suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP

Keuhkosairauksien hoito

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa (Tays) useimmat keuhkosairauksien potilaista hoidetaan polikliinisesti. Diagnoosi tekemiseksi voidaan tarvita kuvantamis-, hengitysfunktio-, tähystys- ja ultraäänitutkimuksia. Tarvittaessa otetaan näytteitä keuhkoista ja rintakehän alueelta tai tehdään altistuskokeita. Unitutkimuksia tehdään unilaboratoriossa tai potilaan kotona.

Vuodeosastolla tutkitaan tai hoidetaan potilaita, jotka tarvitsevat jatkuvaa hoitoa tai valvontaa, esimerkiksi keuhkosyöpäpotilaita. Tuberkuloosipotilaita, jotka on eristettävä tartuntataudin leviämisen estämiseksi, hoidetaan myös keuhkosairauksien osastolla.

Uniapneapotilaita tutkitaan tai hoidetaan myös Tays Valkeakosken ja Tays Sastamalan sairaaloissa. Astmapotilaat hoidetaan Tays Keskussairaalan allergiakeskuksessa.

Taysin erityisosaamista on ultraääniavusteinen keuhkoputkien tähystys sekä uniapneataudin kirurgisten hoitojen arviointi.

Toimi näin

Palveluihin tarvitaan lääkärin lähete.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Palvelusta vastaaPirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Jämsä, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP
Päivitetty: 29.1.2021