suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Keuhkosairauksien erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Keuhkosairauksien asiakkaita ovat vaikeaa astmaa, uniapneaa, hengitysvajausta, keuhkoahtaumatautia, keuhkokudossairauksia, keuhkosyöpää ja tuberkuloosia sairastavat potilaat, siitepöly-/eläinallergiaa sairastavat siedätyspotilaat sekä työperäiset keuhkosairauspotilaat.

Poliklinikalla tehtäviä tutkimuksia ovat keuhkofunktiotutkimukset, keuhkoputkien altistuskoe, typpioksidimittaus, hengityspainemittaus ja unirekisteröinti. Asiakkaita ohjataan yksilöllisesti keuhkosairauksiin liittyvissä asioissa sekä lääke- ja laitehoidoissa. Asiakkaat saavat keuhkosairauksien poliklinikan kautta erilaisia hengitysapuvälineitä kuten cpap-laitteet, happirikastimet ja lääkesumuttimet.

Sisätautien, keuhkosairauksien ja neurologian osastolla A, kerroksissa 5 - 6 hoidetaan keuhkosairauksia sairastavia potilaita.

Kenelle ja millä ehdoin

Keuhkosairauksien erikoisalapalveluihin pääsee lääkärin lähetteellä perusterveydenhuollosta, työterveyshuolloista, yksityislääkäreiltä tai muista sairaanhoitolaitoksista.

Palvelu on maksullinen.

Käynneistä laskutetaan poliklinikkamaksu ja siedätyshoidosta sarjahoitomaksu. Vuodeosastohoidosta peritään hoitopäivämaksu. Ks. Kainuun keskussairaalan asiakasmaksut: https://sote.kainuu.fi/kainuun-keskussairaalan-asiakasmaksut

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Alue Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Päivitetty: 20.2.2020