suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

Keuhkosairauksien erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 24 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Keuhkosairauksien erikoisala kuuluu HYKSin Sydän- ja keuhkokeskukseen. Keuhkosairauksien klinikalla on keuhkosairauksien erikoisalan toimintaa Meilahden, Jorvin ja Peijaksen sairaaloissa, Iho -ja Allergiasairaalassa (unitutkimusyksikkö) ja hengityshalvauspotilaita hoitavissa Rekolan ryhmäkodissa ja kotihoidossa. Nämä yksiköt tuottavat keuhkosairauksien erikoissairaanhoidon palveluja ensisijaisesti Helsingin, Espoon, Vantaan, Kauniaisten, Keravan ja Kirkkonummen asukkaille.

HUSin muut keuhkosairauksien erikoissairaanhoidon yksiköt sijaitsevat Hyvinkään, Lohjan, Porvoon ja Raaseporin sairaaloissa. Meilahden sairaalan keuhkosairauksien yksikkö vastaa HYKSin erityisvastuualueen vaativan erityistason keuhkosairauksien tutkimisesta ja hoidosta ja Iho- ja Allergiasairaala vaativan erityistason unitutkimustoiminnasta. Meilahden sairaalaan on keskitetty valtakunnallisesti mm. keuhkonsiirtotoiminta ja keuhkoverenpainetaudin hoito. Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Palvelusta vastaaHelsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Alue Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti
Palvelun kieletruotsi, suomi, englanti
Tekstistä vastaa: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri
Päivitetty: 12.1.2022