suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pieksämäen kaupunki

Kesätyöseteli

  • Palvelu
  • Pieksämäki
  • Julkinen palvelu

Pieksämäen kaupunki myöntää yrityksille kesätyöseteleitä. Kesätyösetelin idea on, että etsit itse työpaikan yrityksestä ennen kesätyösetelin hakua. Kesätyöseteli maksetaan opiskelijan palkkaavalle työnantajalle. Työajan on oltava vähintään 30h/viikko ja työsuhteen on kestettävä vähintään 4 viikkoa. Kesätyösetelin myöntämisen ehto on, että työnantaja tarjoaa nuorelle mielekästä, esim. oman opiskelt ...

Toimi näin

Katso lisätiedot ja hakuohjeet Po1ntin verkkosivulta. Seuraa viestintää nuorisotoimen verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa sekä Pieksämäen kaupungin sivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuka on oikeutettu kesätyöseteliin?

  • 16 – 20 -vuotias
  • ammattiin opiskeleva tai lukiossa opiskeleva (oppilaitoksen kirjoilla ja opiskelu jatkuu seuraavana syksynä samassa oppilaitoksessa) tai samana keväänä ammattiin valmistuva tai ylioppilaaksi kirjoittava nuori
  • pieksämäkeläinen (kirjoilla Pieksämäellä hakuvuoden tammikuun 1. päivänä)

Tuki maksetaan työnantajalle palkan maksun jälkeen, ei nuorelle. Kopio kesätyösopimuksesta ja tukipäätös toimitetaan sekä työnantajalle että työntekijälle. Jos kesätyöseteliä ei voida myöntää, sekä työnantajaan että työntekijään ollaan yhteydessä. Tällöin kesätyöseteli ei ole voimassa.

Palkkaus

Palkan on oltava alan työehtosopimusten mukainen huomioon ottaen nuorten työntekijöiden alakohtainen palkkahinnoittelu. Työntekijälle on myös suoritettava työehtosopimuksen tai työaikalain mukaisesti erillinen korvaus ylityöstä tai lisätyöstä sekä maksettava normaalit ilta-, yö-, lauantai-, sunnuntai- ja pyhälisät.

Työntekijä ja työnantaja voivat sopia työsuhteen alkaessa, pitääkö työntekijä lomapäivät vuosilomana vai maksetaanko ne lomakorvauksena. Oman kulkuneuvon käytöstä työajoihin on maksettava kilometrikorvausta.

Työsuhteen päätyttyä

Työnantaja antaa työsuhteen päätyttyä työntekijälle työtodistuksen. Kesätyötuki maksetaan takautuvasti työnantajan tilille, kun tarvittavat tositteet on toimitettu henkilöstöhallintoon Latomon Päivi Nykäselle. Työnantajan on tehtävä kesätyötuen tilitys kuukauden kuluessa työsopimuksen päättymisestä.

Palvelun toteuttaa

Pieksämäen kaupunki

Palvelusta vastaa

Pieksämäen kaupunki
Tekstistä vastaa: Pieksämäen kaupunki
Päivitetty: 19.12.2022