suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Kesätyöseteli

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hyrynsalmen kunnan tarjoamalla kesätyösetelillä on tarkoitus edistää ja tukea paikallisten nuorten työllistymistä kesäaikaan. Kunta osallistuu nuorten työllistämiseen 270€ osuudella kesätyöstä aiheutuvista kuluista.

Setelillä nuoret voivat työllistyä Hyrynsalmen kuntaan, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymään, yrityksiin tai järjestöihin tai kotitalouksiin rajoituksin.

Toimi näin

Nuorelle

Nuoren on haettava kesätyö paikkansa omatoimisesti esimerkiksi kunnasta, Kainuun sotelta, yrityksiltä tai yhdistyksiltä. Kesätyösetelille kelpoiset työpaikat voivat olla myös kunnan ulkopuolelta. Ennen kesätyösetelihakemusta nuorella on oltava tieto ja varmuus tulevasta kesätyöpaikasta.

Kesätyöseteliä haetaan sen omalla hakulomakkeella. Lomakkeita saa sekä netistä, että kunnantalon hallintopalveluista sekä yhtenäiskoulun opo:lta.

Nuorten kesäsetelihakemukset tulee palauttaa ajoissa ennen hakuajan päättymistä sähköisesti tai paperilla täytettynä. Sähköiset täytetyt ja allekirjoitetut lomakkeet lähetetään Hyrynsalmen kunnankirjaamoon sähköpostiin.

Työnantajalle

Kesätyötä hakevan nuoren kanssa on tehtävä kirjallinen työsopimus ja annettava mallin mukainen työtodistus työsuhteen päätyttyä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hyrynsalmen kesätyöseteli on tarkoitettu kaikille Hyrynsalmen peruskoulun 8-luokan ja 9–luokan oppilaille, samana vuonna 17 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille Hyrynsalmella kirjoilla oleville nuorille.

Nuoret voivat työllistyä kuntaan, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymään, yrityksiin ja yhdistyksiin sekä kotitalouksiin. Kesätyöseteliä ei myönnetä esimerkiksi oman kodin tai lähisukulaisen palvelukseen.

Työsuhde on kestettävä vähintään kolme viikkoa ja palkan on noudatettava alla voimassa olevaa työehtosopimusta. Työnantajalle jää maksettavaksi kesätyöseteliosuuden yli menevät palkka- ja sivukulut.

Kesätyöpaikkojen ja kesätyösetelihakemusten on saavuttava Hyrynsalmen kuntaan joko sähköisesti tai kirjallisesti annetun määräajan sisällä. Määräajan ulkopuolella tulleita kesäsetelihakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Palvelun toteuttaa

Hyrynsalmen kunta

Palvelusta vastaa

Hyrynsalmen kunta
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 6.4.2022