suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kajaanin kaupunki

Kesätyöseteli 9-luokkalaisille ja 2. asteen opiskelijoille

  • Palvelu
  • Kajaani
  • Julkinen palvelu

Kaupunki jakaa vuosittain hakemusten perusteella kesätyösetelejä kajaanilaisille tai kesäkauden Kajaanissa asuville perusopetuksen päättäville ja toisen asteen 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijoille. Tavoitteena on työuraansa aloittavien nuorten työllistyminen setelin avulla ja nuoria palkkaavien työnantajien tukeminen.

Peruskoulunsa päättävä ihminen tai toisen asteen 1. ja 2. vuosikurssin opiskelija voi hakea kesätyöseteliä sähköisellä hakemuksella, joka avataan vuosittain maaliskuussa. Hakijalla täytyy olla tieto tulevasta työpaikastaan, kun hän täyttää hakemusta. Vuonna 2021 kesätyösetelin arvo on 350€.

Kesätyöseteliin oikeuttava työnantaja voi olla esimerkiksi yritys, yhdistys, osuuskunta, seurakunta, valtion laitos, Kajaanin kaupunki tai sen liikelaitos sekä Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä. Peruskoulunsa päättäneen työnantaja voi olla myös kotitalous, mutta ei oma koti eikä lähisukulainen.

Tuki voidaan maksaa nuoren työllistävälle työnantajalle, mikäli

  • Työntekijä on kajaanilainen tai kesäkauden Kajaanissa asuva peruskoulunsa päättävä tai toisen asteen (lukio ja ammattiopisto) 1. tai 2. vuosikurssin opiskelija.
  • Työsuhde kestää vähintään kaksi viikkoa. Suositeltava työaika on 30 h/viikko.
  • Työntekijän palkka on alalla noudatettavan työehtosopimuksen mukainen. Jos alalla on tehty “Tutustu työelämään ja tienaa” -sopimus, voidaan noudattaa sopimuksen mukaista palkkasuositusta, mikäli kesätyöntekijä on peruskoululainen, 10-luokkalainen, lukiolainen ja VALMA-koulutukseen osallistuva.
  • Työnantaja maksaa työnantajan lakisääteiset maksut.
  • Työntekijän kanssa tehdään kirjallinen työsopimus ja hänelle annetaan työtodistus palvelussuhteen päätyttyä.
  • Peruskoulusta päässeen työnantajana voi toimia myös kotitalous, mutta ei työntekijän oma koti eikä myöskään lähisukulainen. Toisen asteen opiskelija ei voi työllistyä kesätyösetelillä kotitalouteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Työnantaja maksaa työnantajan lakisääteiset maksut.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKajaanin kaupunki
Palvelusta vastaaKajaanin kaupunki
Alue Kajaani
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kajaanin kaupunki
Päivitetty: 21.6.2021