suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Itä-Uudenmaan pelastuslaitos

Kemikaalivalvonta

  • Lupa tai muu velvoite
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jos aiot laajamittaisesti käsitellä tai säilyttää vaarallisia kemikaaleja, on sinun tehtävä ilmoitus pelastuslaitokselle ennen toiminnan aloittamista.

Tee ilmoitus kemikaaleista, jotka on luokiteltu terveysvaaran, ympäristövaaran tai fysikaalisen vaaran takia. Ilmoitus on tehtävä hyvissä ajoin ennen teollisen käsittelyn tai varastoinnin aloittamista.

Pelastuslaitos valvoo vaarallisten kemikaalien vähäistä teollista käsittelyä ja varastointia. Laajamittaiset varastointi- ja käsittelykohteet kuuluvat Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin vastuualueeseen.

Toimi näin

Ilmoitus on tehtävä kaksin kappalein hyvissä ajoin ennen teollisen käsittelyn tai varastoinnin aloittamista. Toimintaa ei saa harjoittaa ilman ilmoitusta. Kysy lisätietoa Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävältä palotarkastajalta tai Tukesilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokaisen, joka aikoo laajamittaisesti käsitellä tai säilyttää vaarallisia kemikaaleja, tulee tehdä ilmoitus paikalliselle pelastuslaitokselle ennen toiminnan aloittamista. Ilmoitus tulee tehdä kemikaaleista, jotka on luokiteltu terveysvaaran, ympäristövaaran tai fysikaalisen vaaran takia.

Tietoa vaarallisista kemikaaleista ja niihin liittyvistä luvista antaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Laki vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaItä-Uudenmaan pelastuslaitos
Palvelusta vastaaItä-Uudenmaan pelastuslaitos
Alue Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila, Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Itä-Uudenmaan pelastuslaitos
Päivitetty: 3.9.2020