suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Eteva kuntayhtymä

Kehitysvammapsykiatrian palvelu

  • Palvelu
  • 45 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palvelu on tarkoitettu henkilöille, joilla on vaativia erityistarpeita liittyen mielenterveyden tai autismin kirjon häiriöihin tai eri syistä johtuvaan vakavaan haastavaan käyttäytymiseen.

Etevan kehitysvammapsykiatrian yksiköistä asiakas saa apua kriisitilanteissa ja etukäteen suunnitellusti intensiivistä kuntoutusta.

Palvelu on avohuoltoa. Suunnittelemme toteutuksen aina yhdessä asiakkaan ja hänen lähi-ihmistensä kanssa.

Haemme ratkaisuja asiakkaan tilanteeseen moniammatillisen asiantuntemuksen avulla. Lähityöntekijöiden lisäksi työssä ovat mukana psykiatri, psykologi ja toimintaterapeutti. Muodostamme moniammatillisen työryhmän aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Psykiatripalvelut kehitysvammapsykiatrian palvelussa tuottaa HYKS-sairaanhoitoalueen psykiatriakeskus.

Etevan kehitysvammapsykiatrian yksiköt sijaitsevat Hämeenlinnassa, Keravalla ja Lahdessa. Lahdessa on myös lasten ja nuorten yksikkö. Kehitysvammapsykiatrian palvelua voidaan järjestää myös liikkuvana palveluna, jolloin intensiivi- tai kriisijakso järjestetään asiakkaan omassa koti- ja/tai työympäristössä.

Toimi näin

Jos tarvitset palveluamme, ota ensin yhteyttä oman kuntasi sosiaalityöntekijään tai täytä palvelupyyntö Etevan internetsivuilla. Palvelua saa myös terveydenhuollon lähetteellä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Palvelu on maksuton. Asuminen ja ylläpito ovat yli 16-vuotiaille maksullisia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEteva kuntayhtymä
Palvelusta vastaaEteva kuntayhtymä
Alue Asikkala, Askola, Espoo, Forssa, Hämeenlinna, Hanko, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Hollola, Humppila, Hyvinkää, Iitti, Inkoo, Janakkala, Järvenpää, Jokioinen, Karkkila, Kärkölä, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lahti, Lapinjärvi, Lohja, Loppi, Loviisa, Mäntsälä, Myrskylä, Nurmijärvi, Orimattila, Padasjoki, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Riihimäki, Sipoo, Siuntio, Sysmä, Tammela, Tuusula, Vantaa, Vihti, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Eteva kuntayhtymä
Päivitetty: 9.12.2021