suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä

Kehitysvammaisten ympärivuorokautinen palveluasuminen

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuusiokuntien alueella kehitysvammaisten ympärivuorokautista palveluasumista järjestetään Ähtärissä, Alavudella ja Kuortaneella.

Vammaispalvelulain mukaan kunnan on järjestettävä vaikeavammaiselle henkilölle palveluasuminen, jos henkilö vammansa tai sairautensa vuoksi ei suoriudu tavanomaisista elämän toiminnoista.

Palveluasumiseen kuuluu esteetön asunto sekä asumiseen liittyvät palvelut, jotka ovat välttämättömiä asukkaan jokapäiväiselle suoriutumiselle.

Asiakas maksaa itse asunnon vuokran ja kaikki muut jokapäiväiseen elämään sekä asumiseen liittyvät kustannukset.

Kehitysvammalain mukainen palveluasuminen

Palveluasumista voidaan järjestää myös kehitysvammalain nojalla. Tehostetusta palveluasumisesta palveluasuminen eroaa siten, että henkilökunta ei ole paikalla vuorokauden ympäri, vaan ainoastaan aamusta iltaan ja yöhoito järjestetään sovittuina käynteinä tai turvahälytyksellä

Toimi näin

Kehitysvammaisten ympärivuorokautisesta palveluasumisesta voi olla yhteydessä palvelupäällikkö Matleena Pihlajaan, p. 040-661 8822, tai suoraan yksikköön.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Tehostettua palveluasumista järjestetään niille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on sairauden, ikääntymisen tai vamman takia ympärivuorokautista. Tehostettu palveluasuminen voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Siihen kuuluu hoidon, huolenpidon ja ohjauksen lisäksi asukkaan toimintakykyä ylläpitävä ja edistävä toiminta, ulkoilu ja liikunta, ateria- ja vaatehuolto, peseytymis- ja siivouspalvelut sekä muut tarvittavat palvelut ympärivuorokautisesti.

Asukkaat voivat kalustaa asuntonsa itse. He maksavat asumisesta tehostetun palveluasumisen maksut, vuokran sekä muut asumis-, ruoka- ja lääkekulut. Tehostettua palveluasumista tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntuottajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuusiolinna Terveys Oy
Palvelusta vastaaKuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä
Alue Alavus, Kuortane, Soini, Ähtäri
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä
Päivitetty: 20.4.2021