suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pirkkalan yhteistoiminta-alue järjestää kehitysvammaisille työtoimintaa tai muuta yhteiskunnallista sopeutumista edistävää päivätoimintaa. Työ- ja päivätoiminnan tavoitteena on tarjota kehitysvammaisille henkilöille heidän omien edellytystensä mukaista, mielekästä toimintaa sekä ylläpitää ja kehittää vuorovaikutustaitoja. Samalla heitä tuetaan ja ohjataan selviytymään mahdollisimman itsenäisesti yhteisössä ja yhteiskunnassa.

Päivätoimintana järjestetään mm. vuorovaikutustaitojen ja jokapäiväisen elämän taitojen harjoittelua, luovaa toimintaa, liikuntaa, opetusta, yksinkertaisia työtehtäviä ja virkistystoimintaa. Päivätoimintaa järjestetään niille henkilöille, joilla ei ole edellytyksiä työtoimintaan.

Työtoiminnan muotoja ovat työkeskuksessa tehtävä työtoiminta sekä tavallisilla työpaikoilla järjestettävä avotyötoiminta. Työtoimintaa järjestetään niille henkilöille, joilla ei ole edellytyksiä työsuhteiseen työhön.

Pirkkalan kunnalla ei ole omaa kehitysvammaisten työ- ja päivätoimintaa. Palvelu hankitaan muilta kunnilta ja yksityisiltä palveluntuottajilta.

Toimi näin

Työ- ja päivätoimintaan voit hakea mukaan täyttämällä sähköisen kehitysvammapalveluhakemuksen. Lomakkeen täyttö vaatii vahvaa Suomi.fi-tunnistautumista.

Hakemuslomakkeen voi myös tulostaa, täyttää ja toimittaa sosiaalitoimistoon.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala, Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 18.5.2022