suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Kehitysvammaisten tukiasuminen

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Tukiasunnossa asuvalle asiakkaalle tehdään palvelusuunnitelma ja tuki/ohjaussuunnitelma sekä päätös asumisen tukipalvelusta. Palvelusuunnitelma tarkistetaan tarvittaessa ja tuki- ja ohjaussuunnitelma päivitetään vähintään puolen vuoden välein ja aina tarvittaessa.

Asiakkaan on oltava valmis vastaanottamaan asumisen tukipalvelua.

Kehitysvammaisten henkilöiden tuen tarve ei pääsääntöisesti koskaan lopu kokonaan, mutta tukiasunnossa asuvia asiakkaita tuetaan selviytymään mahdollisimman itsenäisesti mahdollisimman pienellä tuella.

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakassuhde vammaispalveluihin käynnistyy yhteydenotosta palveluohjaukseen tai asiakkaan jättäessä vammaispalveluhakemuksen:

Palveluohjauksen puhelinnumero

  1. 09 8392

Vammaiselle henkilölle laaditaan henkilökohtainen palvelusuunnitelma. Siinä selvennetään hänen tarvitsemansa palvelut ja tukitoimet, joilla pyritään poistamaan vammaisuuden aiheuttamia haittoja ja esteitä.

Tausta ja lainsäädäntö

Tuettu asuminen on asumismuoto, johon liittyy sosiaalipalveluita, kuten sosiaaliohjaajan tarjoamaa tukea. Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea siirtyessään itsenäiseen asumiseen esimerkiksi vanhempien tai muiden huoltajien luota tai laitoksesta. Sitä voidaan tarjota myös esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille, päihdeongelmaisille henkilöille ja lapsiperheille, jotka tarvitsevat tukea arkitoiminnoissa ja elämänhallinnassa.

Tuettua asumista voidaan järjestää asukkaan omassa kodissa, asuntoloissa tai kunnan vuokra-asunnoissa, mutta palvelua voidaan tarjota myös muunlaisiin asuntoihin. Tukiasuntoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 10.6.2020