suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Kehitysvammaisten tukiasuminen

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Tukiasunnossa asuvalle asiakkaalle tehdään palvelusuunnitelma ja tuki/ohjaussuunnitelma sekä päätös asumisen tukipalvelusta. Palvelusuunnitelma tarkistetaan tarvittaessa ja tuki- ja ohjaussuunnitelma päivitetään vähintään puolen vuoden välein ja aina tarvittaessa.

Asiakkaan on oltava valmis vastaanottamaan asumisen tukipalvelua.

Kehitysvammaisten henkilöiden tuen tarve ei pääsääntöisesti k ...

Kenelle ja millä ehdoin

Asiakassuhde vammaispalveluihin käynnistyy yhteydenotosta palveluohjaukseen tai asiakkaan jättäessä vammaispalveluhakemuksen:

Palveluohjauksen puhelinnumero

  1. 09 8392

Vammaiselle henkilölle laaditaan henkilökohtainen palvelusuunnitelma. Siinä selvennetään hänen tarvitsemansa palvelut ja tukitoimet, joilla pyritään poistamaan vammaisuuden aiheuttamia haittoja ja esteitä.

Tausta ja lainsäädäntö

Tuettua asumista järjestetään henkilöille, jotka tarvitsevat tukea itsenäisessä asumisessa tai itsenäiseen asumiseen siirtymisessä. Tuetulla asumisella tarkoitetaan asumisen tukemista sosiaaliohjauksella ja tarvittaessa muilla sosiaalipalveluilla.

Sitä voidaan tarjota myös esimerkiksi mielenterveyskuntoutujille ja päihdeongelmaisille henkilöille, jotka tarvitsevat tukea arkitoiminnoissaan ja elämänhallinnassaan.

Tuettua asumista voidaan järjestää asukkaan omassa kodissa tai kunnan vuokra-asunnoissa, mutta palvelua voidaan tarjota myös muunlaisiin asuntoihin. Tukiasuntoja tarjoavat julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat.

Palvelun toteuttaa

Vantaan kaupunki

Palvelusta vastaa

Vantaan kaupunki
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 10.6.2020