suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä

Kehitysvammaisten päivä- ja työtoiminta

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kehitysvammaisten päivätoimintojen tarkoituksena on tukea ja ohjata eri-ikäisiä kehitysvammaisia asiakkaita tarjoamalla heille yksilöllisiä ja laadukkaita palveluja yhdessä yhteistyötahojen kanssa. Työtä tehdään kuntouttavalla työotteella kannustaen asiakasta omatoimisuuteen ja opettaen hänelle erilaisia elämänhallinnan taitoja. Toiminnan suunnittelua ohjaavat asiakkaiden yksilölliset tavoitteet ja tarpeet. Asiakkailla on mahdollisuus hakea päivätoimintaa haluamastaan yksiköstä kuntayhtymän alueella. Palvelua myönnetään asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Ylä-Savon SOTE ky:ssä kehitysvammaisten erityishuollon palveluna järjestetään päivätoimintaa sekä aikuisille että alaikäisille kehitysvammaisille asiakkaille. Päivätoimintaa tarjoavat Päiväkeskus Purje (Iisalmi), Kiuruveden päivätoiminta, Päiväkeskus Pirtti (Sukeva) ja Vieremän päivätoiminta (Sotkanhelmi).

Päivätoimintayksiköissä järjestetään myös kouluikäisten kehitysvammaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa sekä kesäisin loma-ajan päivätoimintaa. Aamu- ja iltapäivätoimintaa järjestetään yli 9-vuotiaille asiakkaille ja loma-ajan toimintaa yli 7-vuotiaille asiakkaille. Toimintaan osallistuminen on maksutonta sen vuoden loppuun kun lapsi täyttää 16-vuotta.

Vammaispalveluissa järjestetään myös työtoimintaa kehitysvammaisten erityishuollon palveluna. Ylä-Saon SOTE ky:n alueella työtoiminnan palveluita tuottaa TOIMI-säätiö. Työtoimintaan ohjautuminen tapahtuu Vammaispalvelujen palveluohjaajien kautta.

Toimi näin

Toimintoihin haetaan vuosittain toimintakausi kerrallaan kirjallisella hakemuksella. Vammaispalvelujen palveluohjaajat ohjaavat päivätoimintoihin hakeutumisessa ja neuvovat hakemiseen liittyvissä kysymyksissä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Työ- ja päivätoiminta on maksutonta lukuun ottamatta aterioita tai muita työ- ja päivätoiminnan järjestäjän tarjoamia maksullisia palveluja.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Palvelusta vastaaYlä-Savon SOTE kuntayhtymä
Alue Iisalmi, Kiuruvesi, Sonkajärvi, Vieremä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä
Päivitetty: 27.1.2020