suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Kehitysvammaisten päivä- ja työtoiminta

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kehitysvammaiselle henkilölle järjestetään osana erityishuoltoa päivä- ja työtoimintaa, jonka tarkoituksena on edistää kehitysvammaisen henkilön yhteiskunnallista sopeutumista ja tarjota mielekästä toimintaa. Työtoiminta voidaan järjestää myös avotyötoimintana tai tuettuna työnä sekä henkilö voi olla myös avoimilla työmarkkinoilla. Työ- ja päivätoiminta voidaan järjestää kunnan omana toimintana tai ostopalveluna kuntayhtymiltä tai yksityisiltä palveluntuottajilta. Asiakkaan tulee olla yhteydessä Palveluneuvoon, jossa hänen palvelutarpeensa arvioidaan ja hänen päivä- ja työtoimintansa järjestetään yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Toimi näin

Asiakkaan tulee olla yhteydessä Palveluneuvoon jossa hänen palvelutarpeensa arvioidaan ja hänen päivä- ja työtoimintansa järjestetään yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaEtelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniemi, Mäntyharju, Mikkeli, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 15.5.2020