suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Helsingin kaupunki

Kaupunginmuseon kuva-arkistopalvelut

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Kaipaatko kuvaa kotikadustasi isoäidin aikaan tai otosta lapsuutesi leikkipuistosta? Kaupunginmuseon kokoelmissa on lähes miljoona valokuvaa Helsingistä ja helsinkiläisten arjesta 1860-luvulta nykypäivään.

Kuvia voi selata helpoiten Finna-palvelussa, jossa museo on julkaissut jo noin 40 000 valokuvaa. Luku kasvaa koko ajan. Finnassa on myös monenlaista muuta tutkittavaa, kuten Helsinki-aiheista taidetta, esinekuvia, julisteita, mainosmerkkejä ja rakennushistoriallista tietoa. Finnassa julkaistuja kuvia voi ladata ja käyttää vapaasti, kunhan muistaa mainita Helsingin kaupunginmuseon sekä kuvaajan nimen.

Kuvaselaamoon voi tulla myös paikan päälle tutkimaan kuvia. Kuvaselaamo sijaitsee Helsingin kaupunginmuseossa osoitteessa Aleksanterinkatu 16.

Lue lisää kuvaselaamosta kaupunginmuseon sivuilta: http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/kuvia-esineita-helsinkia/kuva-arkisto/

Finna: http://hkm.finna.fi.

Kuvaselaamo:

puh. 09 3103 6497

kuvakokoelmat@hel.fi

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaKulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 3.7.2022