suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Kaupungin perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Alue

Kangasala
Palvelun kieli: suomi

Kangasalan kaupungissa tarjotaan hoitajan kotona tapahtuvaa perhepäivähoitoa. Perhepäivähoito tarjoaa lapselle kodinomaisen, kiireettömän ja turvallisen mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä pienessä ryhmässä tutun ja pysyvän aikuisen kanssa. Perhepäivähoidossa voi olla neljä alle kouluikäistä yhtä aikaa.

Perhepäivähoidon varahoito järjestetään joko päiväkodin ryhmässä tai Suoraman varahoitokoti Revontulilla, joka sijaitsee Suoraman päiväkodin tiloissa.

Toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Varhaiskasvatuksessa lapselle laaditaan varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Kangasalan varhaiskasvatussuunnitelma on nähtävillä varhaiskasvatuksen nettisivuilta.


Toimi näin

Perhepäivähoitoon hakeudutaan varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Lisätietoja perhepäivähoidosta saa varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta tai perhepäivähoitajien esimieheltä.

Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden. Hakemus on voimassa 6 kuukautta siitä, kun hakemus on saapunut kaupunkiin.

Varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatuspaikkaa on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Mikäli työllistymisestä tai opintopaikan saamisesta johtuva hoitotarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa, on hoitopaikkaa haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta perhepäivähoito on maksullista.


Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta annetaan aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Perhepäivähoidossa olevat esikoululaiset siirtyvät saatettuina perhepäivähoitoon esiopetuksen jälkeen. Perhepäivähoitajilla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäivien ajaksi hoitoon sen lisäksi, että hän hoitaa enintään neljää lasta kokopäiväisesti.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.


Palvelun toteuttaa: 
Kangasalan kaupunki