suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Kaupungin perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Kangasala
  • Julkinen palvelu

Kangasalan kaupungissa tarjotaan hoitajan kotona tapahtuvaa perhepäivähoitoa. Perhepäivähoito tarjoaa lapselle kodinomaisen, kiireettömän ja turvallisen mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä pienessä ryhmässä tutun ja pysyvän aikuisen kanssa. Perhepäivähoidossa voi olla neljä alle kouluikäistä yhtä aikaa.

Perhepäivähoidon varahoito järjestetään pääsääntöisesti varahoitokoti Revontulilla, joka sijaitsee Suoraman päiväkodin tiloissa 31.12.2021 asti ja siirtyy Liutun päiväkotiin 1.1.2022 alkaen.

Toiminta perustuu valtakunnalliseen varhaiskasvatussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen varhaiskasvatussuunnitelmaan. Varhaiskasvatuksessa lapselle laaditaan varhaiskasvatussuunnitelma yhteistyössä huoltajien kanssa.

Kangasalan varhaiskasvatussuunnitelma on nähtävillä varhaiskasvatuksen nettisivuilta.

Toimi näin

Perhepäivähoitoon hakeudutaan varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta.

Lisätietoja perhepäivähoidosta saa varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta tai perhepäivähoitajien esimieheltä.

Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden. Hakemus on voimassa 6 kuukautta siitä, kun hakemus on saapunut kaupunkiin.

Varhaiskasvatuslain mukaista varhaiskasvatuspaikkaa on haettava viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Mikäli työllistymisestä tai opintopaikan saamisesta johtuva hoitotarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa, on hoitopaikkaa haettava viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikan.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatus on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Perhepäivähoidossa olevat esikoululaiset siirtyvät saatettuina perhepäivähoitoon esiopetuksen jälkeen. Perhepäivähoitajilla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäivien ajaksi hoitoon sen lisäksi, että hän hoitaa enintään neljää lasta kokopäiväisesti.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 15.11.2021