suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vieremän kunta

Kaupanvahvistus

  • Palvelu
  • Vieremä
  • Julkinen palvelu

Vieremän kunnan henkilöstössä ei ole kaupanvahvistajaa. Alueella toimivat kaupanvahvistajat löydät Maanmittauslaitoksen Kaupanvahvistajahausta.

Kaupanvahvistuksessa kiinteistön luovutus (esimerkiksi kauppa tai lahja) vahvistetaan kaikkien luovutuskirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Ilman kaupanvahvistusta luovutus on mitätön, eikä ostaja voi saada lainhuutoa kiinteistöön. Vahvistuksen voi teh ...

Toimi näin

Löydät alueella toimivat kaupanvahvistajat Maanmittauslaitoksen Kaupanvahvistajahausta. Sovi kaupanvahvistuksesta tarkemmin kaupanvahvistajasi kanssa.

Tausta ja lainsäädäntö

Kaupanvahvistuksessa kiinteistön luovutus vahvistetaan kaikkien luovutuskirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Kaupanvahvistus on tehtävä, kun kyseessä on kauppa, lahja, vaihto tai jakosopimus. Myös kiinteistökauppaa koskeva esisopimus vaatii kaupanvahvistajan todistuksen. Osituksessa tai perinnönjaossa kaupanvahvistusta ei käytetä.

Kaupanvahvistaja tarkastaa osapuolten henkilöllisyyden ja sen, että luovutuskirja täyttää lakisääteiset muotovaatimukset. Allekirjoitushetkellä osapuolten on voitava todistaa henkilöllisyytensä. Ilman kaupanvahvistusta luovutus on mitätön, eikä ostaja voi saada lainhuutoa kiinteistöön.

Tiedot kaikista kaupanvahvistajista löytyvät kaupanvahvistajarekisteristä.

Maanmittauslaitoksen Kiinteistövaihdannan palvelussa tehty sähköinen kiinteistönluovutus ei vaadi kaupanvahvistusta.

Palvelun toteuttaa

Maanmittauslaitos

Palvelusta vastaa

Vieremän kunta
Tekstistä vastaa: Vieremän kunta
Päivitetty: 11.5.2022