suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhavan kaupunki

Kauhavan kaupungin kirjastopalvelut

  • Palvelu
  • Kauhava
  • Julkinen palvelu

Palvelemme kirjastonkäyttäjiä Kauhavan pääkirjastossa sekä Alahärmän, Kortesjärven ja Ylihärmän kirjastoissa sekä kirjastoauto Opuksessa.

Kirjastossa voi lainaamisen lisäksi käydä lukemassa lehtiä, kuunnella äänitteitä, käyttää tietokoneita, opiskella tai tehdä vaikka sukututkimusta tutkijanhuoneessa.

Kaikissa Kauhavan kirjastoissa on myös käytettävissä digitointilaitteet, joilla voi tallentaa vanhat vhs-nauhoitukset dvd:lle. Kirjastoissa on myös VHS-C -adapterikasetit, joten VHS-C -kasettienkin tallennus onnistuu. Pääkirjastossa on lisäksi myös laite c-kasettien ja lp-levyjen tallentamiseen cd-levylle, muistikortille tai muistitikulle. Lisäksi pääkirjastossa on laite, jolla voit muuttaa diakuvat tai negatiivit kuviksi sähköiseen muotoon.

Pääkirjastossa voit myös pelata PlayStation 4 -pelejä.

Kauhavan kirjastoista löytyy myös Värkkäystila, joka on yhteisöllisen tekemisen ja oppimisen paikka, jossa voi toteuttaa omia ideoitaan ja oppia uusia taitoja.

Kysy lisätietoja kirjastostasi! Laitteet käytettävissä pyynnöstä, sekä erikseen ilmoitetuissa tapahtumissa.

Kauhavan kirjastot kuuluvat Eepos -kirjastoihin.

Toimi näin

Kirjastokortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin voit hankkia lähimmässä kirjastossa. Kirjasto voi antaa kortin oman kunnan tai oman kirjastoyhteenliittymän aineistojen lainaamista varten.

Kun haet korttia, ota mukaan henkilöllisyystodistus, passi tai poikkeustapauksissa muu viranomaisen antama henkilökortti. Korttia et voi hankkia ilman henkilökohtaista käyntiä. Lapsen kirjastokorttia varten tarvitaan hakemus huoltajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kirjastossa voit vierailla vapaasti ja käyttää aineistoja, kuten lehtiä, kirjoja ja digitaalisia aineistoja, sähköisiä lehtiä ja tietokantoja. Lainaamista varten tarvitaan kirjastokortti, jonka numero yhdessä henkilökohtaisen PIN-koodin kanssa toimii tunnisteena käytettäessä sähköisiä palveluja.

Kaikilla kirjastoilla on omat käyttösääntönsä. Niissä määritellään käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Palvelu on maksullinen.

Kirjaston omien aineistojen käyttö, lainaus ja varaaminen, kirjastossa oleskelu sekä ohjaus ja neuvonta on maksutonta. Esimerkiksi kaukolainoista, kopioista, kokoontumistilojen käytöstä saatetaan periä maksu. Nämä selviävät kunkin kunnan kirjaston käyttösäännöistä.

Maksut ja perintä

Toinen lainaajakortti 3,00 €

Tuloste/valokopio A4 -värillinen A4 0,50 € 1,00 €

Seutukuljetusmaksu 2,00 €

Kaukolainamaksu 5,00 €

Noutamatta ja perumatta jäänyt varaus 1,00 €

Myöhästymismaksut (Lasten- ja nuortenkirjoista ei peritä maksua) 0,10€/laina/vrk (max. 3€/laina)

Tausta ja lainsäädäntö

Kirjasto on kaikille avoin kohtaamispaikka ja kulttuurikeskus. Siellä on tarjolla lehtiä, kirjoja, musiikkia, elokuvia ja muita aineistoja, joihin voit tutustua paikan päällä tai lainata kotiin. Kirjaston tiloissa voit opiskella, harrastaa ja oleskella. Siellä järjestetään myös opastuksia, neuvontaa, tapahtumia ja näyttelyitä. Kirjastoissa on käytössä langaton verkko, tietokoneita ja yleisimmät tietokoneohjelmat. Monista kirjastoista saa lainaan myös erilaisia esineitä. Kirjastohenkilökunta auttaa ja neuvoo kaikissa kirjaston aineistoihin ja palveluihin liittyvissä kysymyksissä.

Useimpien kirjastojen kokoelmiin kuuluu myös digitaalista aineistoa. Kirjastojen valtakunnalliset verkkopalvelut Kirjastot.fi-sivustolla ovat kaikkien käytössä, samoin Kansalliskirjaston Finna.fi-palvelu. Oman kirjaston kautta voi tilata teoksia myös Monikielisestä kirjastosta ja näkövammaisten Celia-kirjastosta. Verkossa toimii myös Viittomakielinenkirjasto.fi.

Perustiedot

Palvelusta vastaaKauhavan kaupunki
Palvelun toteuttaaKauhavan kaupunki
Alue Kauhava
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kauhavan kaupunki
Päivitetty: 21.5.2019