suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Tohmajärven kunta rakentaa ja kunnossapitää rakennuskaavatiet ja muut kunnan ylläpidettävät liikenneväylät sekä liikennealueet.

Katujen kunnossapidon toimenpiteitä ovat mm. auraaminen, liukkauden torjunta, puhtaanapito sekä katualueiden laitteiden ja kalusteiden kunnossapito.

Kunnan hoidossa olevien kaavateiden talvikunnossapito jakautuu teknisen osaston ja yksityisten urakoitsijoiden kesken.

Liikuntapaikkojen ylläpidosta vastaa liikuntatoimi.

Toimi näin

Ota yhteyttä kuntatekniikan päällikköön tai kiinteistöpäällikköön asemakaava-alueen kunnossapitoon liittyvissä asioissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTohmajärven kunta
Palvelusta vastaaTohmajärven kunta
Alue Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 3.4.2020