suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Katujen kunnossa- ja puhtaanapidossa noudatetaan kunnossa- ja puhtaanapitolakia. Kadun kunnossapitoon luetaan katualueella olevien kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja muiden vastaavien laitteiden kunnossapito.

Kadun kunnossapito kesällä käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja s ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Vastuu katujen hoidosta on jaettu kaupungin ja tontinhaltijoiden kesken. Jako perustuu lakiin kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta.

Kaupunki vastaa ajoratojen aurauksesta.

Tontinhaltijat vastaavat jalkakäytävien aurauksesta ja hiekoituksesta tonttiensa edustoilla sekä lumen kuljetuksesta lumenvastaanottopaikoille. Peräkärryt, trailerit yms. tulee säilyttää tontilla eikä kadun varrella. Kadulla ne kaventavat ajorataa ja haittaavat auraustyötä. Lisäksi kaikki muu talvihoitoa haittaava tavara tulee siirtää kadulta omalle tontille.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Palvelun toteuttaa

Rauman kaupunki

Palvelusta vastaa

Rauman kaupunki
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 23.5.2023