suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maalahden kunta

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito

  • Palvelu
  • Maalahti
  • Julkinen palvelu

Kunnan hoidettavana on tällä hetkellä noin 115 kilometriä yksityisteitä ja 32 kilometriä asemakaavateitä, joilla hoidetaan kaikki olosuhteiden edellyttämät kunnossapitotyöt. Asemakaava-alueilla on myös katuja, kevyen liikenteen väyliä sekä viheralueita. Teiden, yleisten alueiden ja viheralueiden kunnossapitourakoitsijoita on useita. Teiden kunnossapitoon kuuluu auraus-, hiekoitus-, höyläys-, soras ...

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Palvelun toteuttaa

Maalahden kunta

Palvelusta vastaa

Maalahden kunta
Tekstistä vastaa: Maalahden kunta
Päivitetty: 2.12.2019