suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kankaanpään kaupunki

Katujen ja yleisten alueiden kunnossapito Kankaanpää

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu

Honkajoen kunnan alueella olevien liikenneväylien kunnossapito- ja hoitovastuu jakaantuu kunnan, valtion ja yksityisteiden tiekuntien kesken.

Tekninen toimi huolehtii asemakaavakatujen, kevyen liikenteen väylien ja sopimusperusteisesti joidenkin yksityisteiden kesä- ja talvikunnossapitotöistä sekä omistamiensa tievalaistusten kunnossapidosta ja viheralueiden ylläpidosta.

Konetyöt ostetaan urako ...

Toimi näin

Kunnan teknisen toimi antaa lisätietoja.

Tausta ja lainsäädäntö

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Tontin omistajana sinulla on velvollisuus huolehtia tonttiin rajautuvan katualueen siisteydestä.

Kadun kunnossapito käsittää kadun rikkoutuneen päällysteen korjaamisen tai uudelleen päällystämisen, sorapäällysteisen kadun tasaisena pitämisen ja sorapäällysteisen ajoradan pölyn sitomisen. Kunta huolehtii myös kadun kalusteiden, korokkeiden, suojakaiteiden, liikennemerkkien ja vastaavien laitteiden kunnossapidosta.

Kadun kunnossapitoon kuuluvat lumen ja jään poistaminen ja liukkauden torjunta. Kunta voi päättää, että tietty alue pidetään talvella kunnossa vain osittain, jos siitä ei aiheudu liikenteelle ja liikkumiselle huomattavaa haittaa.

Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta

Palvelun toteuttaa

Kankaanpään kaupunki

Palvelusta vastaa

Kankaanpään kaupunki
Tekstistä vastaa: Kankaanpään kaupunki
Päivitetty: 4.3.2022