suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kasvatus- ja perheneuvontapalvelut

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kasvatus- ja perheneuvolasta saat apua ja tukea lapsen ja nuoren kasvatukseen, hyvinvointiin sekä sosiaalisiin suhteisiin liittyen sekä omaan vanhemmuuteesi. Kanssasi kartoitetaan lapsesi ja perheesi tilanne ja tehdään yksilöllinen suunnitelma.

Kasvatus- ja perheneuvolan palveluita ovat mm. lasten, vanhempien ja perheiden tukikäynnit, psykologiset yksilötutkimukset, parisuhdekäynnit, perheasioid ...

Toimi näin

Ota yhteyttä kasvatus- ja perheneuvolaan, kun olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä tai tunne-elämän asioista, lapsellasi on vaikeuksia sosiaalisissa suhteissa, toivot apua perheesi vuorovaikutusongelmiin ja ristiriitatilanteiden selvittelyyn tai parisuhteen ongelmiin, perheessäsi on edessä ero tai perhettäsi on kohdannut traumaattinen tapahtuma tai menetys.

Asiakkaaksi voit tulla varaamalla itse ajan tai viranomaisen lähetteellä. Palvelu on maksutonta. Jos asuinkunnassasi ei ole erillistä kasvatus- ja perheneuvolaa, ota yhteyttä omaan lastenneuvolaasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Kasvatus- ja perheneuvola palvelee lapsiperheitä, joissa on 0-18-vuotiaita lapsia.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 1.1.2023