suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Kasvatus- ja perheneuvontapalvelut

  • Palvelu
  • 27 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perheneuvolasta saat apua ja tukea lapsen ja nuoren kasvuun ja kehitykseen, omaan vanhemmuuteesi, parisuhteeseen sekä perheen muihin sosiaalisiin suhteisiin ja hyvinvointiin. Voit tulla perheneuvolaan yksin, kumppanisi ja/tai lapsesi kanssa. Yhteydenoton jälkeen sinulle/teille varataan aika perheneuvolaan ensimmäiseen tapaamiseen. Tapaamisessa keskustellaan ja selvitetään lapsesi ja perheesi kokon ...

Toimi näin

Perheneuvolan asiakkaaksi voit tulla varaamalla itse ajan tai esimerkiksi lastenneuvolan tai varhaiskasvatuksen ohjaamana. Palvelu on maksutonta.

Kenelle ja millä ehdoin

Perheneuvola palvelee lapsiperheitä, joissa on 0-17-vuotiaita lapsia ja nuoria.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Palvelun toteuttaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Varsinais-Suomen hyvinvointialue
Päivitetty: 25.3.2024