suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pelkosenniemen kunta

Kasvatus- ja perheneuvontapalvelut

  • Palvelu
  • Pelkosenniemi
  • Julkinen palvelu

Perheneuvola tarjoaa tukea perheille lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuteen ja kasvatukseen sekä perheen ihmissuhteisiin liittyvissä asiassa.

Perheneuvolaan voitte ottaa yhteyttä, jos on huoli alle 18 vuotiaan lapsen käyttäytymisestä tai kehityksestä, perhe tarvitsee apua kriisitilanteessa, parisuhteeseen liittyvät asiat huolestuttavat, vanhemmat harkitsevat avioeroa tai ovat eronneet tai nuori haluaa keskustella mieltään painavista asioista.

Työmuotoja perheneuvolassa ovat ohjaus ja neuvonta, keskustelut, psykologin tutkimukset, yksilö-, pari- ja perheterapia sekä perheasioiden sovittelu.

Perheneuvola tarjoaa myös puheterapiapalveluja. Puheterapia on lääkinnällistä kuntoutusta, jonka tarkoituksena on poistaa, lieventää ja ehkäistä puheen, kielen ja äänen häiriöitä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPelkosenniemen kunta
Alue Pelkosenniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pelkosenniemen kunta
Päivitetty: 1.6.2020