suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Kasvatus- ja perheneuvontapalvelut

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kasvatus- ja perheneuvonnan palvelujen tarkoituksena on tukea ja edistää lasten, nuorten ja perheiden psyykkistä hyvinvointia ja elämänhallintaa. Perheneuvolassa annetaan asiantuntija-apua perhe-elämän solmukohdissa, jotka liittyvät lasten kasvatukseen ja kehitykseen sekä perheiden ihmissuhteisiin.

Lisäksi Soiten moniammatilliset Reppu-tiimit tarjoavat kasvatus- ja perheneuvontapalveluita. Reppu-tiimit tarjoavat asiantuntijoiden apua perheen jokapäiväisiin haasteisiin, esim. terveyteen, jaksamiseen, sosiaaliseen elämään, arkirutiineihin, temperamenttihaasteisiin tai parisuhdeongelmiin liittyen.

Toimi näin

Ota yhteys perheneuvolaan, päivähoitoon tai perhetyöhön, kun olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, mielialasta tai muista tunne-elämään liittyvistä asioista tai lapsen kehityksestä, lapsellasi on vaikeuksia päiväkodissa, koulussa tai kavereiden kanssa, sinulla on vanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä, toivot selvittelyapua perheesi ristiriitatilanteisiin tai toivot apua parisuhteen pulmiin.

Voit varata ajan perheneuvolaan ilman lähetettä.

Kruunupyyn asukkaat voivat asioida myös Pietarsaaren perheneuvolassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Perheneuvola palvelee perheitä, joissa on alle 18-vuotiaita lapsia. Palvelut ovat asiakkaille maksuttomia sekä vapaaehtoisia.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsiperheet voivat saada kasvatus- ja perheneuvolan palveluita lapsen ja nuoren hyvinvoinnin, kasvun ja kehityksen edistämiseksi sekä vanhemmuuden tueksi. Kasvatus- ja perheneuvonnan työntekijät auttavat perheitä myös silloin, kun arjesta suoriutuminen ja omien voimavarojen riittävyys tuottavat huolta. Palvelu on luottamuksellista.

Neuvontaan sisältyy lapsen ja nuoren kasvuun, kehitykseen, ihmissuhteisiin ja sosiaalisiin taitoihin liittyvää arviointia, ohjausta ja muuta tukea. Työhön voi osallistua sosiaalityön, psykologian ja lääketieteen ammattilaisia.

Työmuotoja ovat ohjaus, neuvonta, tutkimukset, yksilö-, pari-, perhe- ja ryhmäterapia, puheterapia sekä sijaisperheiden valmennus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 8.2.2022