suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Kasvatus- ja perheneuvonta

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Perheneuvola tarjoaa asiantuntija-apua perheille alle 15-vuotiaiden lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuteen ja kasvatukseen sekä perheen ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Teemme tarvittaessa yhteistyötä perheen muiden yhteistyötahojen kanssa.

Käynnit perheneuvolassa ovat luottamuksellisia, vapaaehtoisia ja maksuttomia. Perhe voi ottaa itse yhteyttä tai heidät voidaan ohjata perheneuvolan palveluiden piiriin. Asiakkuuden kesto määritellään yhteisesti perheen kanssa yhdestä käyntikerrasta pidempiin jaksoihin. Perheneuvolassa tarjoamme tukea niin isoihin kuin pieniinkin pulmatilanteisiin.

Perheneuvolan työntekijät työskentelevät yleensä erityissosiaalityöntekijän ja psykologin muodostamina työpareina. Tarvittaessa lapsen asioiden hoitoon voidaan pyytää mukaan myös lastenpsykiatrian erikoislääkäri.

Tyypillisimmin perheneuvolassa keskustellaan vanhempien tai koko perheen kanssa mieltä painavista perheasioista. Lapset ja nuoret voivat käydä myös omilla vastaanotto- ja terapiakäynneillä. Tarvittaessa teemme perheneuvolatyötä perheen kotona. Perheneuvolassa tehdään lisäksi lasten psykologisia tutkimuksia.

Perheneuvolassa on parisuhdeauttamiseen erikoistuneita työntekijöitä, jotka tarjoavat tukea erilaisiin parisuhteen kysymyksiin. Vanhemmat voivat pyytää perheasioiden sovittelun palvelua, kun pohtivat eroa ja eroon liittyvää lasten asioiden järjestelyä.

Perheneuvolassa on myös monenlaista ryhmätoimintaa. Ryhmät toteutetaan vuosittain ja niihin voi halutessaan ilmoittautua pitkin vuotta. Tarkempia tietoja ryhmistä saa perheneuvolan nettisivuilta ja puhelinpalvelustamme.

Toimi näin

Perheneuvolaan voi ottaa suoraan yhteyttä puhelimitse tai verkkoneuvonnan kautta. Perheneuvolan asiakkuuteen voidaan ohjata myös muun palvelun kautta. Perheneuvolan työskentelyyn kuuluu usein yhteistyö perheen muiden verkostojen kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu perheille, joissa on alle 15-vuotiaita lapsia.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalihuoltolaki 1301/2014

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 15.11.2021