suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maanmittauslaitos

Kartat ja karttatulosteet

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Kartta on mahdollista hankkia joko painettuna karttana tai karttatulosteena valitulla rajauksella ja tietosisällöllä.

Karttatuloste on mahdollista saada tulostettuna eri materiaaleille: paperi, säänkestävä muovi ja säänkestävä kangas. Tilatessaan karttatulosteen asiakas saa maksutta saman kartan myös PDF-tiedostona. Karttatuloste on mahdollista saada myös pelkästään PDF-tiedostona, mutta tällöin se on maksullinen. Kaikki tulosteet tehdään ETRS-TM35FIN tasokoordinaatistossa.

Karttatuloste tehdään ajantasaisimmasta käytössä olevasta kartta-aineistosta haluttuun tulostekokoon ja mittakaavaan asiakkaan valitsemalta alueelta. Karttatulosteeseen voi valita halutun mittakaavan väliltä 1:500 - 1:250 000. Asiakas voi valita myös tulosteen koon, materiaalin, otsikkotekstin, kehystietojen kielen (suomi, ruotsi, englanti), kiinteistötietojen ja korkeuskäyrien esitystavan sekä kartan sävyn (normaali, vaalea). Karttatulosteiden malleja eri mittakaavoissa on katseltavissa ja ladattavissa PDF-tiedostoina verkkosivuiltamme.

Painetun kartan saa vain paperisena ja se on saatavissa vain karttalehtijaossa. Painettuja karttoja on saatavissa kolmessa eri mittakaavassa: Peruskartta 1:20 000 ja 1:25 000 sekä Maastokartta 1:50 000. Peruskarttaa 1:20 000 / 1:25 000 ei ole saatavissa koko maasta (osa Keski- ja Ylä-Lapin alueesta puuttuu). Painettujen karttojen ajantasaisuus vaihtelee karttalehdittäin (1993 - 2017). Peruskartta 1:20 000 on vähitellen poistuva tuote. Sitä ei ole painettu enää 2007 jälkeen.

Katsele karttoja verkossa

Karttapaikka ja Paikkatietoikkuna ovat verkkopalveluita jossa voi katsella erilaisia kartta- ja paikkatietoaineistoja. Karttapaikan kautta voi kätevästi tilata painokarttoja ja karttatulosteita.

Vanhoja painettuja karttoja (1949 - 1992) voi ladata maksutta jpg-tiedostoina "Vanhat painetut kartat" -palvelusta.

Karjalan Kartat -verkkopalvelussa on Karjalan Kannakselta ja Laatokan Karjalasta Maanmittaushallituksen ja Topografikunnan ennen vuotta 1939 laatimat kartat. Palvelussa on Karjalan topografisia ja pitäjänkarttoja 1:20 000 sekä pienempimittakaavaisia 1:100 000 ja 1:400 000 topografisia ja taloudellisia karttoja, jotka esittävät asutusta, teitä ja maasto-olosuhteita sellaisina kuin ne olivat ennen talvisotaa.

Suomi.fi-kartat tarjoaa julkishallinnolle keskitetyn palvelun karttojen ja paikkatietojen hyödyntämiseen.

Toimi näin

Kartta on helpointa hankkia Karttapaikka -verkkopalvelusta. Palvelusta saa sekä painettuja karttoja että karttatulosteita. Painetusta kartasta valitaan ensin tuotetyyppi ja sen jälkeen indeksikartalta kartta halutusta kohdasta.

Palvelussa voi kokeilla erilaisten aluerajausten, kokojen, mittakaavojen ja esitystyylien vaikutusta karttatulosteen ulkoasuun. Kun sopivat valinnat ovat löytyneet tulostetilaus siirretään ostoskoriin ja maksetaan. Asiakas saa kartan PDF-tiedostona välittömästi käyttöönsä (latauslinkki toimitetaan asiakkaan sähköpostiin). Graafiset karttatulosteet ja painetut kartat toimitetaan postitse muutamassa päivässä.

Kenelle ja millä ehdoin

Karttatulosteet ovat räätälöityjä asiakastuotteita, joten niillä ei ole vaihto- tai palautusoikeutta, ellei tuotteessa ole materiaali- tai vastaavaa virhettä. Virheeksi ei katsota asiakkaan tekemiä valintoja tulosteeseen kuten esimerkiksi aluerajaus, kartan tietosisältö tai esitystyyli.

Painetulla kartalla on 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus mikäli tuote on käyttämätön ja myyntikuntoinen.

Karttapaikka -palvelussa tuote on maksettava tilauksen yhteydessä verkkopankissa tai maksukortilla.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMaanmittauslaitos
Palvelusta vastaaMaanmittauslaitos
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Maanmittauslaitos
Päivitetty: 20.12.2021