suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ilmoittautuminen kansalliseksi harrasteilmailun koulutusorganisaatioksi

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Kun haluat aloittaa koulutustoiminnan kansallista, ilmailumääräyksen TRG M1-7 mukaista ilmailulupakirjaa tai kelpuutusta varten, jätä ilmoitus TRG M1-7 mukaisesta koulutusorganisaatiosta. Kansallinen ilmailun koulutusorganisaatio voi antaa koulutusta EU -sääntelyn ulkopuolelle jääviä lupakirjoja ja kelpuutuksia varten.

Toimi näin

Varmista, että koulutusorganisaatio täyttää ilmailumääräyksen TRG M1-7 mukaiset edellytykset ennen ilmoituksen jättämistä. Tämän jälkeen täytä kansallisen ilmoituksenvaraisen koulutusorganisaation ilmoituslomake LU3152 ja toimita se Traficomille.

Kenelle ja millä ehdoin

Edellytykset kansallisille harrasteilmailun koulutusorganisaatioille

1: Koulutusorganisaation henkilöstö

Harrasteilmailun koulutusorganisaatiolla on oltava koulutuspäällikkö sekä päälennonopettajat kutakin ilma-alusryhmää varten. Sama henkilö voi hoitaa sekä koulutuspäällikön että päälennonopettajan tehtäviä. Organisaatiolla on myös oltava toiminnan laajuuteen nähden riittävä määrä teoria- ja lennonopettajia.

2: Käytettävät tilat ja lentopaikat

Harrasteilmailun koulutusorganisaatiolla on oltava käytettävissään riittävät huonetilat teoriaopetuksen järjestämiseen. Lentokoulutus on tapahduttava Traficomin tähän tarkoitukseen hyväksymältä lentopaikalta.

3: Käytettävät ilma-alukset

Peruslentokoulutus annetaan maalaskutelineellä varustetulla ilma-aluksella, jossa on kaksoisohjaimet oppilaan ja lennonopettajan käytettäväksi. Ilma-aluksen on oltava myös asianmukaisesti vakuutettu koulutustoiminta huomioiden. Tarkemmat tiedot koulutukseen käytettävän ilma-aluksen vaatimuksista löydät ilmailumääräyksestä TRG M1-7 tai kysymällä Traficomista.

4: Sisäinen valvonta

Harrasteilmailun koulutusorganisaation on toteutettava sisäistä valvontaa ja poikkeamien käsittelyä. Vaatimukset sisäiselle valvonnalle löydät ilmailumääräyksestä TRG M1-7.

Palvelun toteuttaa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Palvelusta vastaa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Tekstistä vastaa: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Päivitetty: 1.2.2024