suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Kansallisen harrasteilmailun lentokoulutusluvan hakeminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Edellytykset kansallisille harrasteilmailun koulutusorganisaatioille

1:Koulutusorganisaation henkilöstö

Harrasteilmailun koulutusorganisaatiolla on oltava koulutuspäällikkö sekä päälennonopettajat kutakin ilma-alusryhmää varten. Halutessaan sama henkilö voi hoitaa sekä koulutuspäällikön että päälennonopettajan tehtäviä. Organisaatiolla on myös oltava toiminnan laajuuteen nähden riittävä määrä teoria- ja lennonopettajia.

2:Käytettävät tilat ja lentopaikat

Harrasteilmailun koulutusorganisaatiolla on oltava käytettävissään riittävät huonetilat teoriaopetuksen järjestämiseen. Lentokoulutus on tapahduttava Traficomin tähän tarkoitukseen hyväksymältä lentopaikalta.

3:Käytettävät ilma-alukset

Peruslentokoulutus annetaan maalaskutelineellä varustetulla ilma-aluksella, jossa on kaksoisohjaimet oppilaan ja lennonopettajan käytettäväksi. Ilma-aluksen on oltava myös asianmukaisesti vakuutettu koulutustoiminta huomioiden. Tarkemmat tiedot koulutukseen käytettävän ilma-aluksen vaatimuksista löydät ilmailumääräyksestä TRG M1-7 tai kysymällä Traficomista.

4:Sisäinen valvonta

Harrasteilmailun koulutusorganisaation on toteutettava sisäistä valvontaa ja poikkeamien käsittelyä. Vaatimukset sisäiselle valvonnalle löydät ilmailumääräyksestä TRG M1-7.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Palvelusta vastaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Alue Koko Suomi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Päivitetty: 24.4.2020