suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pornaisten kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Pornainen
  • Julkinen palvelu

Kansalaisopisto tarjoaa kurssitoimintaa kaikenikäisille. Suosituimpia aineita ovat liikunta, kielet, musiikki, muut taideaineet ja käden taitojen aineet. Kansalaisopistossa annetaan myös taiteen perusopetusta tanssissa klassisessa baletissa ja visuaalisissa taiteissa kuvataiteessa sekä käsitöissä. Opisto tarjoaa myös avointa yliopisto-opetusta.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorvoon kaupunki, Mäntsälän kunta
Palvelusta vastaaPornaisten kunta
Alue Pornainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pornaisten kunta
Päivitetty: 3.10.2019