suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Parikkalan kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Parikkala
  • Julkinen palvelu
Alue: Parikkala
Palvelun kieli: suomi

Kansalaisopisto tarjoaa monipuolisia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä lapsille että aikuisille. Voit tutustua kurssitarjontaan internetissä kansalaisopiston sivuilla ja hoitaa sitä kautta myös ilmoittautumisen haluamallesi kurssille. Opiston kaikki opettajat ovat tuntiopettajia. Opistosihteeri hoitaa opetusjärjestelyt, tiedottamisen ja asiakaspalvelun. Kulttuuripäällikkö opiston rehtorina vastaa opetuksen suunnittelusta.


Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Ilmoittaudu kursseille etukäteen sähköisesti kansalaisopiston kotisivuilla, puhelimitse tai paikan päällä toimistossa. Kurssipaikan peruutus on tehtävä kirjallisesti vapaamuotoisella ilmoituksella, kirjeitse tai sähköpostitse kansalaisopiston toimistoon.


Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kursseille osallistuminen vaatii ilmoittautumisen. Palvelu on maksullista ja ilmoittautuminen on sitova.

Palvelu on maksullinen.

Maksu vaihtelee kursseittain. Kansalaisopiston sivuilta löytyy kurssikohtaiset hinnat.


Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.


Palvelun toteuttaa: 
Parikkalan kunta