suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Mäntyharjun kunta

Kansalaisopisto

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu
Alue: Mäntyharju
Palvelun kielet: suomi, englanti, ruotsi

Mäntyharjun kansalaisopisto tarjoaa opetusta kielissä, kädentaidoissa, musiikissa, teatterissa ja ilmaisutaidoissa, kuvataiteissa, liikunnassa, yhteiskunnallisissa aiheissa, kotitaloudessa ja hyvinvoinnin alalla sekä monilla muilla aihealueilla. Tarjonnassa on sekä lyhyt-, viikonloppu-, kesä- että koko lukuvuoden kestäviä kursseja sekä yleisöluentoja. Järjestämme taiteen perusopetusta musiikissa, kädentaidoissa ja teatteri-ilmaisussa. Suunnittelemme työpaikkakoulutusta sopimuksesta.


Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Kursseille ilmoittaudutaan ensisijaisesti ennen kurssin alkua sähköisesti osoitteessa https://peda.net/mantyharju/mk . Voit ilmoittautua tarvittaessa myös toimistossa.


Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

-

Palvelu on maksullinen.

Katso lisätiedot https://peda.net/mantyharju/mk


Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.


Palvelun toteuttaa: 
Mäntyharjun kunta