suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Kansainvälistymispalvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Salon kaupunki
Alue: Salo
Palvelun kieli: suomi

Asiantuntijamme auttavat yritystäsi kansainvälisen toiminnan suunnittelemisessa ja käynnistämisessä sekä nykyisen toiminnan kasvattamisessa. Tuemme sinua rahoitusmahdollisuuksien löytämisessä, suhteiden luomisessa kohdemaahan sekä erilaisten verkostojen hyödyntämisessä.

Tavoitteenamme on madaltaa yrityksesi kynnystä aloittaa kansainvälinen toiminta tai laajentaa sitä. Tarjoamme neuvonta- ja asiantuntija-apua muun muassa seuraavissa asioissa:

  • kansainvälistymisen suunnittelu ja kehittäminen
  • kansainvälistymisen rahoitus
  • markkinaselvitykset
  • vientiyhteistyö
  • ajankohtaistieto ja tietolähteet.

Elinvoimainen ja monipuolinen elinkeinoelämä on kaupungin tulevaisuuden tekijä. Kaupungin omistaman Yrityssalo Oy:n ydintehtävänä on tuottaa alueella yrityspalveluja, antaa liiketoimintaan liittyviä neuvoja ja opastusta sekä auttaa yrittäjyyttä harkitsevia. Yrityssalo tukee myös sijaintipaikkaa etsiviä yrityksiä sijoittumiseen liittyvissä asioissa sekä koordinoi äkilliseen rakennemuutokseen liittyviä toimenpiteitä.

Kaupungin kokonaisvaltaisesta kehittämistyöstä vastaa kaupunkikehityspalvelut. Osasto vastaa elinkeino- ja työllisyyspalveluista sekä käynnistää seudullisia toimijoita kokoavia kehittämishankkeita, joiden tavoitteena on monipuolistaa alueen elinkeinorakennetta ja sitä kautta turvata alueen korkean palvelutason säilyminen.

Elinkeinopalveluiden tärkein tehtävä on varmistaa, että Salo pärjää kansainvälisessä kilpailussa yrityksistä ja työpaikoista. Työlle antaa suunnan kaupungin strategia ja elinkeinopoliittinen ohjelma. Salon kaupungin työllisyyspalvelujen tavoitteena on parantaa alueen työllisyystilannetta, yhdessä muiden toimijoiden kanssa ja lisätä työllisyyspalvelujen vaikuttavuutta.


Toimi näin

Kaupungin omistaman Yrityssalo Oy:n ydintehtävänä on tuottaa alueella yrityspalveluja, antaa liiketoimintaan liittyviä neuvoja ja opastusta sekä auttaa yrittäjyyttä harkitsevia. Yrityssalo tukee myös sijaintipaikkaa etsiviä yrityksiä sijoittumiseen liittyvissä asioissa sekä koordinoi äkilliseen rakennemuutokseen liittyviä toimenpiteitä.

Salon kaupunki pitääkin tärkeänä osallistua erilaisiin kansallisen tason verkostoihin ja toimintaohjelmiin, joissa haetaan pitkäjänteisiä etuja ja hyötyjä Suomen kaupungeille. Toiminnalla pyritään avaamaan samalla suoria yhteyksiä paikallisille yrityksille ja toimijoille.


Kenelle ja millä ehdoin

Salon kansainvälisen vaikuttamisen välineitä ovat kansainvälinen kaupunkipolitiikka, verkostoissa toimiminen, eurooppalainen edunvalvonta, kaupunkidiplomatia ja vieraanvaraisuus, kansainvälinen viestintä ja markkinointi.

Palvelu on maksuton.


Palvelun toteuttaa: 
Salon kaupunki