suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Kalojen ja rapujen istutuslupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Uuden kalalajin/kalakannan tai rapujen istutukseen on haettava lupa. Luvan saadakseen on asiakkaan toimitettava kalojen ja rapujen istutuslupahakemus sen ELY-keskuksen kalatalousviranomaiselle, jonka toimialueella istutusvesistö sijaitsee. Mahdollisen ELY-keskuksen luvan lisäksi istutukseen tarvitaan aina vesialueen omistajan lupa.

Istutusten lupaharkinta on tarpeen kalatalousalueiden käyttö- ja hoitosuunnitelmien tavoitteiden toteutumisen, kala- ja rapukantojen elinvoimaisuuden ja luonnon monimuotoisuuden turvaamisen sekä kala- ja raputautien leviämisen estämisen kannalta.

Toimi näin

Täytä tulostettava lomake (Kalojen ja rapujen istutuslupahakemus) ja lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä ELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää lomakkeen myös postitse. Palautusosoitteen löydät lomakkeesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Luvan hintatiedot löytyvät verkkosivulta: Valtioneuvoston asetus ELY-keskusten, TE-toimistojen sekä KEHA-keskuksen maksullisista suoritteista.


Määräaika

Istuttajan on ilmoitettava istutuksesta kolmen kuukauden kuluessa istutusrekisteriin.

Käsittelyaika

Lupa pyritään käsittelemään kahden (2) kuukauden kuluessa hakemuksen vastaanottamisesta tai, jos hakemus on puutteellinen, siitä kun hakija on antanut asian ratkaisemista varten tarvittavat asiakirjat ja selvitykset.

Voimassaoloaika

Lupa on voimassa enintään 5 vuotta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotPohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 17.8.2020