suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kalajoen kaupunki

Kalajoen Vuokra-asunnot

  • Palvelu
  • Kalajoki
  • Julkinen palvelu

Kiinteistö Oy Kalajoen Vuokra-asunnot -yhtiön hoidossa on 175 ARA-asuntoa ja 81 vapaarahoitteista asuntoa. Asuntoja on kerrostaloissa ja rivitaloissa. Kooltaan ne ovat 27,5 m² – 95 m².

Toimi näin

Voit lähettää vuokra-asuntohakemuksen sähköisesti. Täytä lomake mahdollisimman hyvin ja lähetä tarvittavat liitteet lomakkeen mukana.

Asuntohakemus on voimassa 3 kuukautta ja ne käsitellään kiireellisyysjärjestyksessä. Ole tarvittaessa yhteyksissä Kalajoen Vuokra-asuntojen toimistoon.

Jos asut Kalajoen Vuokra-asuntojen kiinteistössä myös vika- ja irtisanomisilmoitukset voi tehdä sähköisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Asukasvalinnassa etusijalle asetetaan kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Tausta ja lainsäädäntö

Vuokra-asuntoa etsivä voi tiedustella vuokra-asuntoa kunnalta. Kunnan omistamat vuokra-asunnot ovat useimmiten valtion tuella rakennettuja vuokra-asuntoja, joihin sovelletaan laissa säädettyjä asukasvalintakriteerejä.

Kunnilla ei ole lakisääteistä velvollisuutta tarjota kuntalaisilleen vuokra-asuntoja, mutta kunnan tehtäviin kuuluu asunto-olojen kehittäminen alueellaan. Asunto-olojen kehittämisen tarkoituksena on turvata kuntalaisille mahdollisuus kohtuulliseen asumiseen. Useimmat kunnat rakennuttavat vuokra-asuntoja ja tarjoavat niitä vuokrattaviksi joko suoraan kuntalaisilleen tai perustamansa vuokrataloyhtiön kautta.

Palvelun toteuttaa

Kalajoen kaupunki

Palvelusta vastaa

Kalajoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Kalajoen kaupunki
Päivitetty: 30.11.2023